Slovenija
23 ogledov

Žbogar in Jandroković v gostilno

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Srečanje ministrov Slovenije in Hrvaške. Na mizi bo nedvomno dolg varčevalcem stare ljubljanske banke in Joško Joras.

Pred sobotnim srečanjem premierjev Slovenije in Hrvaške Boruta Pahorja in Jadranke Kosor v Bohinju se bosta jutri ob meji sestala zunanja ministra Samuel Žbogar in Gordan Jandroković.

Joško Joras se 13. dan gladovne stavke počuti "relativno dobro". Za Žurnal24 je povedal, da od srečanj obeh ministrov in predsednikov vlad pričakuje, da se bodo dogovorili glede uresničitve sklepov piranskega sodišča, ki je Jorasu dovolilo odstranitev spornih robnikov na mejnem prehodu Dragonja.

Ministra sta za kraj srečanja izbrala kar gostilno, in sicer Gostilno Kalan na Jesenicah na Dolenjskem. Kljub izbiri lokacije pa poznavalci srečanje ocenjujejo kot pomembno pripravo v luči sobotnega srečanja premierjev, od katerega se potihoma pričakuje vsaj dokončno rešitev zapleta z zapornico Joška Jorasa.

Poznavalci pričakujejo tudi zaključek pogovorov o dolgu varčevalcem stare ljubljanske banke na Hrvaškem. Vprašanje, ki že leta zastruplja odnose med sosedama, naj bi rešili z ustanovitvijo nove podružnice NLB v Zagrebu. Nasprotovanja guvernerja hrvaške narodne banke Željka Rohatinskega naj bi politika v svojih namerah preslišala.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.