Slovenija
20 ogledov

Zbornica za stečaj

“Na LZS za člane ne naredijo nič,” pravi Jaklič, ki še naprej hoče prostovoljno Žurnal24 main
Skupščina. Lekarniška zbornica tik pred iztekom leta sprejema delovni program in finančni načrt za letos.

 

 

3.682 evrov bruto bi morala biti zgornja meja za plačo predsednika LZS, meni Jaklič.

Odziv. “Ne vem, ali bi se jokal ali smejal. Če bi lekarne delale tako kot Lekarniška zbornica Slovenije (LZS), bi že končale v stečaju,” je bil včeraj oster šef Lekarne Ljubljana Marko Jaklič, ki nas je obvestil, da bo LZS na skupščini šele danes, 14 dni pred koncem leta, obravnavala in sprejemala delovni program in finančni načrt za letos. Jaklič je ob tem opozoril, da se na “LZS ukvarjajo sami s sabo in se imajo lepo, za člane pa ne naredijo nič”, zato še vedno vztraja pri ukinitvi obveznega članstva. “Obravnava načrta za tekoče leto na skupščini ni v nasprotju z akti. Naloge in aktualne projekte zbornice na svojih sejah redno vsak mesec obravnava upravni odbor,” pravijo na LZS.

Plača naj se zniža
Pobuda. Jaklič naj bi danes skupščini predlagal tudi nova pravila za plačo predsednika LZS. “6.900 evrov bruto za profesionalnega predsednika in 4.500 za neprofesionalnega je odločno preveč,” meni. Dodaja, da predsednik LZS v nobenem primeru ne more imeti več kot direktor 
največje lekarne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.