Slovenija
77 ogledov

Zbrali dva tisočaka za hrano

V upravnem odboru šolskega sklada je pet članov s Kostevcem na čelu (na fotograf Žurnal24 main
Šolski sklad. Namesto skrbi za nadstandard pomoč učencem v socialni stiski.

Trebnje. Zaradi gospodarske in finančne krize se je šolski sklad Osnovne šole Trebnje usmeril v reševanje socialne stiske učencev. Ko so ga pred dvema letoma ustanovili, so želeli učencem izboljšati pogoje na šoli.

Za socialno ogrožene
Sklad
. Ta teden so zbrali dobrih 800 evrov z dobrodelno predstavo v izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana. Denar bodo porabili za nakup šolskih potrebščin.

Prvo leto smo zbrali sredstva za nakup računalnikov za podružnično šolo Dobrnič,” je razložil Tadej Kostevc, predsednik upravnega odbora šolskega sklada. V mislih so imeli tudi zbiranje denarja za organizacijo strokovnih ekskurzij ali pomoč pri opremljanju učilnic.

Za redno prehrano
V letošnjem šolskem letu so med drugim zbrali okoli dva tisoč evrov za prehrano učencev. “Vse več učencev nima možnosti redne prehrane v šoli, saj starši tega zneska ne morejo plačati. Izračunali smo, da je povprečni strošek za šolsko prehrano na učenca 75 evrov na mesec. Akcijo smo si zastavili tako, da smo prosili za sponzorstvo,” je pojasnil Kostevc.

Če si kdo želi, si jaz želim, da ne bi bilo toliko socialne stiske. Vendar moramo v tem položaju preprosto prisluhniti tudi temu. Tisti, ki imamo možnost, moramo biti solidarni s tistimi, ki niso po svoji krivdi zapadli v ta položaj,” je izpostavil Kostevc in dodal, da upajo, da se bo stvar obrnila in bodo lahko spet zbirali denar za nadstandard otrok.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.