Slovenija
40 ogledov

Zbrali prek 80 tisoč podpisov

Protest Saša Despot
Pobuda Za otroke gre je zbrala 80.518 podpisov v podporo referendumu o noveli zakona o zakonski zvezi.

Pobudi Za otroke gre, ki zbira podpise pod pobudo za referendum o noveli zakona o zakonski zvezi, je uspelo zbrati podpise 80.518 državljank in državljanov v podporo pobudi za referendum. Podpise nameravajo v državni zbor vložiti danes ob 10. uri.

V naslednjem koraku morajo predlagatelji referenduma zbrati najmanj 40.000 overjenih podpisov. Kot pišejo na spletnih straneh 24kul.si, predvidevajo, da se bo zbiranje začelo v tednu med 16. in 20. marcem.
 

O noveli tudi svetniki

Obenem bo državni svet danes obravnaval predlog za odložilni veto na novelo zakona, ki ga je podala interesna skupina lokalnih interesov. Kot menijo, prinaša spreminjanje definicije zakonske zveze v noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih prikrite pravne posledice. Novela pomeni izbris uradne definicije moža in žene, opozarjajo. Menijo tudi, da novela, ki dovoljuje posvojitev tudi istospolnim parom, ni v skladu z otrokovo koristjo.
 

Predlog za odložilni veto bo sprejet, če bo število oddanih glasov "za" večje od števila oddanih glasov "proti", pri čemer mora za sprejetje predloga glasovati najmanj 11 državnih svetnikov. Pri vnovičnem odločanju v DZ mora za sprejetje novele glasovati večina vseh poslancev, torej 46.

Komentarjev 8
  • neja.curk 23:27 22.marec 2015.

    moj odgovor se nanaša na celoten zapisa anonimne teologinje, ki sem ga našla na sledeči strani: http://www.publishwall.si/dajana.babi%C4%8D/post/120045

  • neja.curk 23:20 22.marec 2015.

    KOMENTAR NA ANDREJA KECMAN:Tudi sama sem teologinja in bi svoji kolegici želela zastaviti nekaj vprašanj: prosim, da mi, ker se predstavlja kot dober ekseget, razloži Pismo Rimljanom (ozadje pisma, strukturo, splošno analizo sporočila, njegovo enotnost v povezavi s ...prikaži več 16. poglavjem, pa morda še kaj o psevdonimnosti ter devteropavlinskih besedilih). Ker se dobro spozna na verske bukve, naj mi prosim navede, kdaj je bil izdan trenutno veljaven Codex iuris canonici, Katekizem Katoliške Cerkve, morda bi lahko navedla tudi kratko strukturo obeh temeljnih knjig ter v nekaj stavkih podala kratko razlago. Zanima me tudi kako se sama dejansko ukvarja z družino? To namreč počnem tudi sama, pa prihajam do bistveno drugačnih zaključkov: https://ozivljenju.wordpress.com/2015/03/12/dva-moska-imata-lahko-otroka-2/#more-45.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:22 10.marec 2015.

    Veš kaj že zdej je kr nekaj istospolnih družin k skrbijo za svoje otroke velik boljš kot marsikatera različnospolna družina. To da ne znajo nekateri starši svoje otroke vzgajat nobenga ne mot..mot pa jih že misel da bi morda katera ...prikaži več izmed istospolnih družin bila nesposobna kvalitetno vzgajat otroke. Dvoličnost na vrhuncu.