Slovenija
65 ogledov

Zdaj izdali že rdeč alarm

Poplavljen avtomobil Žurnal24 main
Opozorila strokovnjakov z Agencije za okolje niso brez razloga. Z Uprave RS za zaščito in reševanje že poročajo o prvih nevšečnostih.

"Reke v zahodni polovici države naraščajo, zlasti na območjih Idrijsko-Cerkljanskega in Škofjeloškega hribovja, na Bovškem, Bohinjskem in Vipavskem. V prihodnjih urah se bo naraščanje rek na teh območjih nadaljevalo. Pri tem lahko posamezne reke poplavijo," so sporočili z Agencije RS za okolje. 

V preteklih urah so po njihovih ugotovitvah močneje narasle reke na Bovškem in Bohinjskem, na območju Idrijsko-Cerkljanskega in Škofjeloškega hribovja ter na Vipavskem. V prihodnjih urah se bo naraščanje rek na zahodu države nadaljevalo, pri tem lahko posamezne reke poplavijo.

V noči na nedeljo bodo po njihovih napovedih naraščale tudi reke v južni in osrednji Sloveniji, v nedeljo čez dan pa tudi drugod po državi. Ob nevihtah in močnejših nalivih lahko hitro porastejo manjši vodotoki in hudourniki ter pri tem tudi poplavijo. 

"V nedeljo bo močneje narasla tudi reka Sava v srednjem in spodnjem toku. Kraške reke v porečjih Ljubljanice in Krke ter reke na severovzhodu Slovenije pa bodo dosegle največje pretoke predvidoma v ponedeljek," pravijo. Opozarjajo, da lahko morje poplavi nižje dele obale.

Arso | Avtor: Arso Arso

Za jutri pa so vremenoslovci izdali celo rdeče opozorilo, kar pomeni da so možni zelo močni nalivi in poplave, možne so tudi nesreče in ogrožena človeška življenja.

Rdeči alarm  | Avtor: Arso Arso

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.