Slovenija
48 ogledov

Zdaj lažje poletijo

Zaradi služb največkrat letijo ob koncih tedna in ko je primerno vreme, je poved Žurnal24 main
Vzletišče. Zgradili so ga iz lesa, da je dovolj visoko.

Hom. Jadralni zmajarji in padalci se lahko v Nebesih nad Šentrupertom spuščajo z novega vzletišča, ki stoji 30 metrov od starega, je povedal Anton Peterlin, predsednik Zmajarskega društva Prelet Šentrupert. "Naredili smo leseno konstrukcijo, po kateri je lažje teči, lahko dosežeš višjo hitrost, tako da je vzlet varnejši, to pa je pri tem športu zelo pomembno," je izpostavil in dodal, da lesena konstrukcija služi obiskovalcem tudi kot razgledna točka. Prvo soboto v septembru želijo tam pripraviti srečanje jadralnih zmajarjev in padalcev, za katerega želijo, da bi postalo vsakoletni dogodek.

Želeli svojega
Društvo so pred 15 leti ustanovili navdušenci iz Mirnske doline, ki so bili pred tem že člani Krila kluba Krško, a jim je bil ta preveč oddaljen. Danes imajo 20 članov, od tega jih je 15 dejavnih. Povprečno opravijo med 30 in 50 poleti na leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.