Slovenija
12 ogledov

Zdaj prva faza prenove

Cesta med Drago in Homom je med vsemi občinskimi cestami v najslabšem stanju in Žurnal24 main
V šentrupertski občini obnavljajo dober kilometer in pol dolg odsek lokalne ceste med Turistično kmetijo Možina v Dragi in Homom. Cesta predstavlja glavno povezavo z litijsko občino.

Za obnovo so se odločili, ker s tekočim vzdrževanjem niso mogli več pokrivati poškodb, ki so nastajale ob vsakem večjem deževju ali zmrzali, je pojasnil Miha Simončič, svetovalec na oddelku za okolje in prostor tamkajšnje občinske uprave.

V dveh fazah

 

Vrednost naložbe

Naložba je ocenjena na 260 tisoč evrov. Država naj bi prispevala 230 tisočakov, preostalo pa občina. Prva faza, ki vključuje strošek gradnje ter projektno in investicijsko dokumentacijo, bo stala okoli 140 tisoč evrov; od tega jih je država že zagotovila 115 tisoč.

Cesto prenavljajo po tako imenovani metodi sendvič. "Kar pomeni, da bomo na cestišče dodatno navozili tampon, naredili utrditev in nad tem asfaltacijo. Pred tem bo treba ob strani utrditi brežine in izvesti drenaže, tako da bo zagotovljeno odvodnjavanje," je povedal Simončič.

Cesto bodo sicer obnavljali v dveh fazah. Prva naj bi bila predvidoma končana do novembra. Ob ugodnem vremenu bodo takoj nadaljevali priprave za drugo fazo, dela pa naj bi stekla po koncu zime, je dodal.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.