Slovenija
40 ogledov

Zdaj traja dlje časa

CP Ptuj je prevzelo zimsko službo državnih cest na območju Slovenske Bistrice, P Žurnal24 main
Zimska služba. Menjavo koncesije za njeno opravljanje so konec tedna že občutili vozniki na Pohorju.

Pohorje. “V nedeljo okoli 9. ure zjutraj je bil odsek ceste na razcepu proti Belleveuju ali Arehu prekrit z ledom in neposipan. Več avtomobilov se je nenadzorovano obračalo po cestišču,” nas je obvestil bralec, ki se je peljal na smučanje na Areh.

S Ptuja do Pohorja

Za posipavanje in pluženje ceste, ki jo upravlja Direkcija RS za ceste (DRSC), je še do nedavnega skrbelo Cestno podjetje Maribor (CPM). Temu pa je DRSC ravno v petek odvzela koncesijo za opravljanje te službe, saj je omenjeno podjetje na sodišče vložilo predlog za stečaj. Ta predel tako od petka popoldne posipava in čisti Cestno podjetje (CP) Ptuj.

O poledeneli cesti smo bili obveščeni ob 9. uri. Preden so naši avtomobili prišli s Ptuja, je nekoliko trajalo. Iz Hoč proti Pohorju so tako startali ob 10.45,” nam je pojasnil Dušan Sagadin, ki je v CP Ptuj zadolžen za zimsko službo. V omenjenem podjetju so priznali, da se še niso povsem organizirali glede zimske službe, ki jo zdaj opravljajo namesto CPM. Sagadin je dodal, da bo načrt organizacije izdelan danes ali jutri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.