Slovenija
168 ogledov

Zdenka Čebašek-Travnik pojasnjuje svoje odločitve na čelu zdravniške zbornice

Zdenka Čebašek Travnik
1/2
Anže Petkovšek
Zdenka Čebašek-Travnik je po javnem molku pojasnila odločitve na čelu zdravniške zbornice in zahteve glede plača. Višina slednje naj ne bi bila problem, rušili naj bi jo zaradi njenih idej in novih kadrov na zbornici.

"Prišla sem delat v dobro zdravnikov in zobozdravnikov in plača nikoli ni bila moja prioriteta," je začela novinarsko konferenco predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Zdenka Čebašek-Travnik, ki je po javnem večtedenskem molku, pojasnila, da si ne zna pojasniti, od kod takšna usklajena akcija, da se jo zruši.

Po njenem mnenju višina predlagane plače sploh ni bila problem, ampak da je pripeljala nove ideje in nove kadre.

Plača zaenkrat 8.000 evrov bruto, znesek ni "zabetoniran za cel mandat"

Z včerajšnjim sklepom skupščinskega sveta, ki ga tvorijo predsedniki regijskih odborov, njena plača znaša 8.000 evrov bruto in po pojasnilih Zdenke Čebašek-Travnik znaša toliko, kot bi znašala plača njenega predhodnika, če bi ta delal za poln delovni čas.

Ta znesek sicer ni "zabetoniran za cel mandat", ampak je začasen in naj bi se naknadno prilagodil glede na pravilnik, ki ga bo sprejela skupščina. Zdravniška zbornica do zdaj namreč ni imela urejenega načina, kako se določajo plače funkcionarjev.

Afera glede višine plača je javno izbruhnila po njenem prevzemu mandata 13. februarja, ko je predsedniku skupščine zbornice Marku Bitencu dejala, da pričakuje plačilo nekje med nekdanjima predsednikoma zbornice Andrejem Možino in Gordano Živčec Kalan, kar ob polni delovni obremenitvi znaša med 8.000 in 10.000 evri bruto. Zaradi vztrajanja pri višini plače so jo zapustili tudi trije člani njene najožje ekipe, prišlo je celo do pozivov k njenemu odstopu oziroma razrešitvi.

O njeni razrešitvi že naslednji teden

Izredna skupščina zdravniške zbornice, na kateri bodo odločali o razrešitvi predsednice zbornice Zdenke Čebašek-Travnik, bo v sredo, 15. marca.

"Zahtevala sem, da je glasovanje čim prej in prvi možni datum je 15. marec," je navedla Čebašek-Travnikova, ki si želi z glasovanjem opraviti čim prej, šele nato pa bo iskala še manjkajoče člane ekipe. Povedala je, da se glasovanja o nezaupnici ne boji, razlogov zanjo ne pozna, a sklepa, da gre razlog za tako hitro glasovanje o nezaupnici iskati tudi pri elitah, ki jo skušajo umakniti s položaja.

Komentarjev 17
  • Avatar Leon
    Leon 09:51 08.marec 2017.

    Ko je državni zbor glasoval o predlogu predsednika republike dr. Janeza Drnovška, da bi dr. Zdenka Čebašek Travnik postala nova varuhinja človekovih pravic, niti en član državnega zbora ni glasoval proti njeni izvolitvi. Temu se reče politično povzpetništvo ,ki ga ...prikaži več ženske zelo pogosto izkoriščajo .

  • dd 07:49 08.marec 2017.

    Naj najprej pokaže kakšne delovne rezultate, plan-načrt dela, kasneje naj pa zahteva plačo.

  • primoz.g 22:31 07.marec 2017.

    evo mič stayling in stevo bota združila moči in znanje ter pomagala ubogi zdeni da spremeni osebni look, na žalost pa na notranjost pese ne moreta vplivat :(