Slovenija
37 ogledov

Zdrahe v ljubljanskih SD

Metka Tekavčič Boštjan Tacol
Menjave. Tekavčičeva zanikala, da se poteguje za nadaljnje vodenje ljubljanskega odbora.

Pred kongresom stranke SD prihodnji teden je zaokrožila tudi anonimka, v kateri pisci predsednici ljubljanske mestne organizacije Metki Tekavčič očitajo, da svojega položaja ne želi zapustiti, čeprav naj bi si člani želeli sprememb. Danes naj bi na predsedstvu mestnega odbora namreč volili novo vodstvo.

Tekavčičeva je potrdila, da je vodstvu ljubljanskih SD res predlagala, naj se volitve lokalnega vodstva opravijo po 2. juniju, ko bo kongres stranke, vendar le zato, da se v tem trenutku vsa pozornost usmeri na volitve na nacionalni ravni.

Kot je zatrdila, se za mesto predsednice mestnega odbora ne namerava potegovati. Zagotovo pa kandidirata Gregor Istenič in Anton Colarič. Istenič je komentiral, da gre za predvolilno dogajanje, ko napetost narašča.

Odlog naj bi bil po neuradnih informacijah predlagan zato, da bi bil ljubljanski odbor enoten na nacionalni konferenci SD, kjer naj bi za predsednika stranke podprli Igorja Lukšiča, ljubljanskega člana.

Patrick Vlačič ima menda nekaj podpore med mlajšimi člani, Boruta Pahorja pa ne nameravajo podpreti. Za tajnika SD naj bi v Ljubljani podprli Dušana Kumra, ki kandidira ob boku dosedanjemu tajniku Urošu Jauševcu.

Komentarjev 2
  • Klemen Zec 09:14 22.maj 2012.

    zanimivo bi bilo odkritje pisca anonimk, tako na desni, kot na levi strani ?pisci anonimk so zame veliki pezdetje, ki ne upajo povedat v obraz svojega mišljenja in podtikanja !sicer pa imajo pisci anonimk lep vzgled v političnih ...prikaži več vodji strank, predvsem mislim, da prednjači Majer.

  • ak 08:14 22.maj 2012.

    Da niso vse tele zdrahe zgolj maščevanje "pozitivnega imperija" za neposlušnost po volitvah...