Slovenija
3165 ogledov

Zdravniki ogorčeni zaradi ministra. "Namesto, da bi se zahvalil ..."

Zdravniki Dejan Mijović
Bešič Loredanu očitajo, da z izjavami vnaša nemir in negotovost.

Iz Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides so sporočili, da delijo ogorčenje z zdravništvom nad izjavami ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana v četrtkovih Odmevih na TVS. Slednji je dejal, da interesne skupine v zdravstvu nalašč ustvarjajo izredne razmere, ker je v izrednih razmerah najlepše delovati in kritizirati.

Namesto, da bi se minister zahvalil zdravstvenim delavcem, ki v času praznikov in zaostrenih epidemioloških razmer v neustreznih pogojih prek meja svojih moči skrbijo za zdravje državljank in državljanov, z insinuacijami vnaša nemir in negotovost ter povečuje nezadovoljstvo, so v sporočilu za javnost zapisali pri Fidesu.

"Ministra sprašujemo, ali je to njegova zahvala in sporočilo zdravnikom in njihovim prizadevanjem za boljši javni zdravstveni sistem ter požrtvovalno delo ali morda sporočilo nezadovoljnim bolnikom, naj s svojimi boleznimi ne obremenjujejo javnega zdravstvenega sistema," so dodali.

Sezono respiratornih obolenj, ki lahko poslabšajo zdravstveno stanje kroničnih bolnikov, v teh dneh močno občutijo v urgentnih centrih po državi. Ob vsesplošni slabši dostopnosti do primarne ravni zdravstva namreč beležijo velik pritisk bolnikov.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan se je v pogovoru za Odmeve na Televiziji Slovenija (TVS) opravičil za stanje v ljubljanskem in mariborskem urgentnem centru, "čeprav za to ni kriv". Po njegovih besedah razmišljajo o sistemskem nadzoru urgentnih centrov v UKC Ljubljana in Maribor, po dveh mesecih pa bodo na podlagi podatkov videli, "kje smo, in lahko ukrepamo".

Danijel Bešič Loredan "Zloma ni!" Slovenija Minister brez dlake na jeziku razkril, kdo ustvarja izredne razmere v zdravstvu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 48
  • ivo5 02:14 31.december 2022.

    Očitno je zdravsteni lobi močnejši, ko minister Loredan. Torej bo bo treba nekoga ali več, odstreliti...

  • Kmodri 00:30 31.december 2022.

    Kar je minister povedal drži kot pribito!

  • BenX 23:14 30.december 2022.

    Dajte korona teroristi gonite se nekam... Zdravstveni domovi so prazni! V njih ni žive duše, nikogar po čakalnicah, telefoni pa vtišani in samo lučka na njih sveti v prazno!!! Če se hočeš na kaj naročit seveda ne gre... Sigurno je ...prikaži več kdo preobremenjen, ogromno je pa takih, ki se dolgočasijo, se "šlepajo" in se jim na veliko smeji (ali zeha).