Slovenija
202 ogledov

Zdravniki tudi ob nedeljah

Vrata kranjskogorske zdravstvene postaje bodo odslej odprta tudi ob koncu tedna Žurnal24 main
Do zdaj so domačini in turisti ob koncih tedna in med prazniki v kranjskogorskem zdravstvenem domu zaman iskali zdravniško pomoč, zdaj pa imajo v Kranjski Gori tudi dežurnega zdravnika.

Občani in gostje so morali do zdaj po zdravniško pomoč na Jesenice, zdaj pa jim je ta na voljo precej bližje. Dežurni zdravnik bo v Zdravstvenem domu (ZD) Kranjska Gora ob sobotah od 13. do 19. ure, ob nedeljah in praznikih pa od 7. do 19. ure. Poleg zdravnikov iz jeseniškega zdravstvenega doma in bolnišnice bodo v domu dežurali tudi zdravniki od drugod.

Za zdaj od drugod

"Do zdaj je bila zdravniška pomoč na voljo le med tednom in ob sobotah do 13. ure, več let smo si prizadevali za dežurno zdravniško pomoč ter končno le prišli do nje. Za zdaj bo delovala poskusno, potem pa bomo videli, kakšne bodo potrebe," je povedal kranjskogorski župan Jure Žerjav. Občina je za delovanje dežurne službe v letošnjem občinskem proračunu namenila 25 tisoč evrov, po Žerjavovih besedah pa naj bi ta služba do konca leta stala 48 tisoč evrov.

Tretjega zdravnika še ni
V zdravstvenem domu trenutno delata dva zdravnika, nujno pa potrebujejo še tretjega, vendar so bili dosedanji razpisi, čeprav novega zdravnika v Kranjski Gori čaka tudi stanovanje, neuspešni."Z njim ne bi le rešili kadrovske stiske v našem kraju, ampak zagotovili tudi večjo navzočnost zdravnika na zdravstveni postaji v Mojstrani," je dejal Žerjav.

Dobro za turizem
Uvedba dežurne službe je pomembna pridobitev tudi z vidika turistične ponudbe. "Gostje gredo raje v kraje, kjer je poskrbljeno za zdravniško pomoč. Vsekakor bomo k sofinanciranju poskušali spodbuditi tudi turistično gospodarstvo, kajti hoteli svojih zdravnikov nimajo," je povedal Matjaž Podlipnik iz Lokalne turistične organizacije Kranjska Gora. Specialistka splošne medicine Tanja Bucek Jezeršek iz ZD Kranjska Gora pa je dejala, da bo čas pokazal, kako obiskana bo dežurna ambulanta in kdo bo v njej iskal pomoč, ter dodala: "Še zlasti je potrebna pozimi in med počitnicami, ko je veliko gostov in smučarjev in je možnost poškodb večja ."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.