Slovenija
57 ogledov

Združenje frank se Reiffeisen banki ne bo opravičilo

Frank Profimedias
Ker je grafološka analiza pokazala, da podpisi niso istovetni, se banki, ki so jo obtožili, da je ponarejala podpise na izjavah o seznanjenosti z valutnim tveganjem, ne bodo opravičili, sporočajo iz Združenja frank.

"Banki Raiffeisen se ne nameravamo opravičiti, saj smo javnosti le posredovali izsledke o preiskavi spornih podpisov s strani strokovno usposobljene osebe iz Združenja grafologov," so sporočili iz združenja kreditojemalcev v frankih po tem, ko je Raiffeisen banka zahtevala javno opravičilo, zaradi po njenem "neutemeljenih obtožb", da naj bi banka ponarejala podpise na izjavah o seznanjenosti z valutnim tveganjem.

Z banke so včeraj popoldne sporočili: "Interni postopek, ki so ga izvedli v skladu s pravilniki je pokazal, da ponarejanje podpisov s strani banke ni bilo." 

Združenje Frank:  Zahtevali bomo še eno strokovno mnenje 

Kot pojasnjujejo na združenju, očitke o neutemeljenih obtožbah zavračajo, ker je neistovetnost podpisov ugotovila strokovna oseba. Ob tem so poudarili, da so na rezultate čakali kar mesec dni, zato jih hitra ugotovitev banke čudi: "Zato je nerazumljivo, da je interni postopek v banki Raiffeisen lahko zaključen v le nekaj dneh po objavi rezultatov naše preiskave spornega podpisa. V kolikor bomo od banke Raiffeisen prejeli rezultate strokovne grafološke analize spornega podpisa, bomo v Združenju Frank poskrbeli še za tretje strokovno mnenje istovetnosti spornega podpisa."

Združenju grafologov posredovali tri podpise 

Po podarkih Združenja Frank je analiza potrdila, da je v enem primeru ocena verjetnosti, da je vprašljiv podpis podpisala druga oseba, kot referenčni podpis:

VISOKA (kar po lestvici verjetnosti negativnega dogodka pomeni, da se je dogodek verjetno zgodil). V tem primeru gre za Hypo banko, poslovalnica Maribor.

V drugih dveh primerih pa ZELO VISOKA (kar pomeni, da se je dogodek skoraj zagotovo zgodil). Gre za Hypo banko (poslovalnica Ljubljana) ter za Raiffeisen banko (poslovalnica Maribor).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.