Slovenija
19 ogledov

Združenje podpira Urbanijo

rtv Nik Rovan
Na včerajšnje ovadbe Urbanije se je odzvalo tudi Združenje novinarjev in publicistov, ki podpira Urbanijo in zahteva, da se vsem novinarjem omogoči enakopravno in nediskriminatorno delo.

Izjave, zaradi katerih je včeraj nekdanji odgovorni urednik Multimedijskega središča RTV Slovenija (MMC) Uroš Urbanija na ljubljanskem okrožnem državnem tožilstvu kazensko ovadil generalnega direktorja RTV Slovenija Marka Fillija in devet novinark ter novinarjev MMC-ja, skrbijo tudi Združenje novinarjev in publicistov. Po njihovem mnenju "kažejo na sovražni govor in spletkarski obračun z nekdanjim odgovornim urednikom Urošem Urbanijo in njegovim namestnikom Alešem Žužkom, v katerega je bilo vpleteno celo vodstvo javnega zavoda na čelu z generalnim direktorjem Markom Fillijem".

Zato pozivajo programski svet RTVS, da opravi razpravo o dogajanju na MMC ter zagotovi enakopravno in nediskriminatorno delo vsem novinarjem na javnem zavodu, ter pozivajo varuhinjo človekovih pravic Zdenko Čebašek Travnik, da z vso skrbjo in resnostjo obravnava dogajanje na RTVS.

Ovadil na podlagi dosjeja

Kot podlago za kazensko ovadbo je Urbanija navedel dosje MMC, ki se je pred kratkim skrivnostno pojavil na spletu. So pa nekateri novinarji MMC v četrtek opozorili, da gre pri objavi dopisovanja za ponaredke, blog pa v izmišljen kontekst postavlja dele nezakonito pridobljenih zasebnih pogovorov. Novinarji tudi zanikajo obtožbe, da bi kogarkoli hujskali ali želeli komurkoli škodovati. Vse proti sebi očitane obtožbe je na začetku meseca zanikal tudi Filli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.