Slovenija
1569 ogledov

Že četrta podražitev zapored

Bencinska črpalka Shutterstock
Postanek na bencinskih črpalkah bo spet dražji.

Regulirani pogonski gorivi, neosvinčeni 95-oktanski bencin in dizelsko gorivo zunaj omrežja avtocest in hitrih cest, se bosta z jutrišnjim dnem četrtič zapored podražili. Cena litra 95-oktanskega bencina se bo dvignila za 1,6 centa na 1,327 evra, liter dizla pa bo pri 1,271 evra dražji za 1,9 centa, piše na spletni strani gospodarskega ministrstva.

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta.

Vlada je konec marca potrdila novo uredbo, s katero se obstoječi model določanja in oblikovanja cen ohranja do konca septembra.

Bencinska črpalka Pozor, novo! Avto Ali veste, na katere oznake se morate po novem navaditi na bencinski črpalki? Prodajni salon Avto V Sloveniji strm padec v prodaji dizelskih avtomobilov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.