Slovenija
46 ogledov

"Že dva dneva ne dobivamo elektrike po nižji tarifi"

slovenija 12.01.2009 elektrika, elektricni stevci, poloznice za elektriko, racun Boštjan Tacol
"Že drugo noč zapored se je dogodilo, da se med 22h in 6h ponoči elektrika ni preklopila na nizko tarifo, zato sem klical na številko za prijavo napak, kjer mi je gospod pojasnil, da imajo večjo okvaro na celotnem območju Elektra Ljubljane," nam je sporočil bralec.

"Na Elektru Ljubljana so mi pojasnili, da rezervnih delov trenutno ni, da bodo morda prišli danes in da ne morejo obljubiti, kdaj bo zadeva popravljena," je še poudaril bralec.

Elektro Ljubljana: "Prišlo je do okvare"

"Težave so se začele pojavljati v sredo ob 20:30 uri, ko je prišlo do okvare centralne avtomatike oddajnikov za krmiljenje tarife. Signal sicer pošiljamo vendar ne avtomatsko pač pa ročno, zato pride do uporabnikov z manjšim zamikom," so nam pojasnili na Elektru Ljubljana, kjer priznavajo, da obstajajo sive lise: "Gre za dele omrežja, ki se napajajo iz razdelilnih transformatorskih postaj Črnomelj, Metlika, Gotna vas, Grosuplje, Ribnica in Kočevje."

"Sam živim praktično v centru Ljubljane, imamo digitalni števec z zvočnofrekvenčnim sprejemnikom, pa elektrike po nižji tarifi ne dobivamo," trditve o sivih lisah zanika bralec.   

Kako bodo zaračunali porabo?

"Napaka bo odpravljena do sredine prihodnjega tedna. Da bi pokrili čim večje število sivih lis, bomo prek vikenda večkrat oddajali signal za nizko tarifo," pravijo na Elektru Ljubljana. 

Na vprašanje kako bodo zaradi napake zaračunavali elektriko, pa odgovarjajo: "Ko bo napaka odpravljena, bo narejena analiza in takrat bo tudi sprejeta odločitev o tem. Danes tega odgovora natančno ne vemo, ocenjujemo, da je prizadet manjši del omrežja."

"Zakaj nas nihče ni obvestil?"

"Glede na to, da nizko tarifo izkorišča veliko uporabnikov in ima naravnane časovne ure, da se jim aparati vklapljajo v  nočnem času, bi pričakoval, da bodo vsaj na svojih spletnih straneh objavil, da imajo težave," je še ogorčen bralec in dodaja, da zdaj izpade, kot da gre za namerno zavajanje javnosti: "Težava je še toliko bolj pereča, ker je pred nami vikend, kar sicer pomeni dva dni nizke tarife. Večina jih napake namreč niti ni opazila." 

"Ko smo ugotovili, da napake ne moremo odpraviti v kratkem času, smo danes dopoldan objavili na spletni strani, da napako odpravljamo," odgovarjajo na Elektro Ljubljana.

Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:59 23.januar 2015.

    poteza kako zaslužt še nekaj ekstra evrov. pač ugodiš tistim k se pritožjo ostalim pa po volji preklapljaš na višjo in nižjo tarifo. podobno kot pri izdelkih ki jih potem "umaknejo" k jih 1% kupcev sploh vrne. Pač nared štalo ...prikaži več pa tistim k grizejo nasiti, pri ostalih si pa profitiral. Ekonomska računica.

  • kapibara 13:19 23.januar 2015.

    Saj ti ne pride sosed-a na vrata, pokličeš 113, te obiščejo na podlagi prijave..in hopla še položnica za JRM zraven, v višini cerka 100 eur- (polovička).. :-(

  • 4krogci 12:40 23.januar 2015.

    Zakaj nebi smel prat ponoči?? Je zvok tuširanja glasnejši od večine strojev med centrifugo, seveda pod pogojem da je stroj postavljen tko kot treba in da se ne vozi po prostoru. Sam si zvecer notr naložm nastavim čez koliko ur ...prikaži več naj se uklopi in ko okoli 5h ustanem lepo stroj zaključi in dam susit preden grem v službo. Če se mi pa pride kakšna soseda pritoževat ji pa odgovorim, naj sama vrze v smeti vse čevlje z trdo peto, saj ko gre po stopnišču je kot da bi spustil konje po njih!