Slovenija
303 ogledov

Že eno leto brez elektrike in vode, na rušenje še čaka

slovenija 27.03.13. vitoslav turk, seca, crna gradnja, soline, piran, vila, foto Suzana Kos
Vili Vitoslava Türka in njegovih sinov sta že eno leto brez vode in elektrike. Lahko bi ju že rušili, a je vrsta dolga, poleg tega imajo Türkovi še eno možnost pritožbe, ki sicer ne bi smela zadržati rušenja.

Türkovi so izkoristili že skoraj vse možnosti pritožb. Na inšpekcijski odločbi so se Türk in podjetje Virtus, ki je v lasti njegovih sinov Tineta in Toneta, pritožili najprej na ministrstvo za infrastrukturo in prostor in izgubili, nato pa še na upravno sodišče in izgubili. Inšpekcijski odločbi sta tako pravnomočni.

Ker sami niso odstranili nelegalnih objektov, je gradbeni inšpektor izdal sklep o dovolitvi izvršbe, na katero so se pritožili, a je pritožbo ministrstvo zavrnilo, zato je pravnomočen.

Lahko bi že rušili ….

Čeprav na inšpektoratu pojasnjujejo, da vložitev rednih in izrednih pravnih sredstev ne zadrži prisilne izvršitve inšpekcijskih odločitev, (beri rušitve), pa na drugi strani priznavajo, da na vrstni red za rušenje vpliva tudi pravno stanje zadeve.

Še dve odprti fronti

Pravno pa zadeva še ni čisto zaključena. Potem ko so zahtevali obnovitev inšpekcijskega postopka, kar je inšpektorat zavrnil, so se Türkovi pritožili na ministrstvo in izgubili, nato pa začeli upravni spor, v katerem še ni sodbe.

Türkovi so vložili še predlog za odlog izvršbe po upravnem postopku, kar je inšpektorat zavrnil, ta odločitev je že pravnomočna. Vložili so tudi predlog za odlog izvršbe na podlagi 156. a člena zakona o graditvi objektov, kar so jim prav tako zavrnili, a se Türkovi na to odločitev še lahko pritožijo, saj rok za vložitev pritožbe še ni potekel.

 

Komentarjev 7
  • Avatar hal69
    hal69 07:46 08.avgust 2014.

    Z bagrom gre bolj počasi. Kakšno kilco dinamita pa je stvar hitro rešena čene bo stvar dočakala legalizacijo. Ja na Dobu je pa še plac.

  • Avatar hal69
    hal69 07:44 08.avgust 2014.

    Se strinjam.

  • mph 20:56 07.avgust 2014.

    To se mi zdi, da bi moralo biti samoumevno. Ampak glede na zakone, ki jih imamo, da je lahko pravnomočno obsojeni kriminalec celo izvoljen in da lahko v posmeh pravni državi se cinično smehlja še naprej iz poslanskih klopi ... ...prikaži več bo na koncu vseeno verjetno legaliziral, kot tista baraba od Jakliča. Tega ni dobesedno nikjer na svetu verjetno.