Slovenija
19 ogledov

Že imajo kandidata za novega ministra

javna tribuna Anže Petkovšek
Potem ko so v PS napovedali obnovitev kulturnega ministrstva, so pisatelji in kulturniki za novega kulturnega ministra predlagali Vlada Žabota.

"Društvo slovenskih pisateljev in združenje KOKS sta pripravljena sodelovati pri snovanju prehodne vlade," sporočajo iz društva, ki ga vodi Veno Taufer. Na današnji novinarski konferenci so že predstavili svojega kandidata za novega kulturnega ministra. Po poročanju časnika Delo je to pisatelj, novinar in urednik Vlado Žabot.

Iz Pozitivne Slovenije so namreč v petek sporočili, da so se strinjali, da bi nova vlada ponovno ustanovila samostojno ministrstvo za kulturo, vanj pa bi aktivneje vključili tudi predstavnike civilne družbe.

Spomnimo, da je bilo društvo slovenskih pisateljev od ukinitve kulturnega ministrstva v konfliktnem odnosu z vlado Janeza Janše. Z zahtevami po umiku vlade se je pridružilo protestnikom, vrhunec pa je konflikt dosegel po pismu OKS, DSP, Odbora za pravično in solidarno družbo ter Gibanja TRS o razlogih in ciljih protestnih gibanj v Sloveniji, ki so ga posredovali tujim organizacijam in medijem.

Komentarjev 12
  • dragec 21:47 25.februar 2013.

    Glej, Villa, inteligenca v vsaki državi odstopa od neinteligentne oblasti in to te nikoli naj ne moti. Tudi v času enoumja je ta skupina ljudi bila nek vizionar

  • JohnSmith30699 20:38 25.februar 2013.

    prokleta golazen kulturniška pijavke ... nej grejo delat, lopate v roke pa kej naredit ne pa samo cuzat denar pa koks snufat.

  • Villa 20:09 25.februar 2013.

    Ah, ma ne, nič se nisem razburjala. Imam samo bolj temperamenten karakter.