Slovenija
22 ogledov

Že jutri veliki zastoji

Zaposleni na PIC že pet let skrbijo za obveščanje voznikov o nesrečah, zastojih, Žurnal24 main
Zaradi podaljšanega vikenda že jutri zastoji na cestah. Obremenjeni bodo tudi mejni prehodi.

"Promet bo zaradi konca šolskega leta, podaljšanega vikenda in lepšega vremena močno povečan že jutri po 14. uri in v petek dopoldne," pravi Vasja Podkrižnik s Prometno-informacijskega centra. Promet bo povečan predvsem v smeri proti Primorski in proti hrvaškemu morju, med bolj obremenjenimi cestami bosta Koper–Dragonja in Koper–Izola–Portorož.

Najbolj obremenjeni Primorska in Dolenjska
Podkrižnik voznikom, ki so na poti na hrvaško obalo, v primeru zastojev priporoča uporabo alternativnih poti. "Najbolj obremenjeni mejni prehodi bodo Dragonja, Sečovlje in Jelšane. V primeru zastojev voznikom svetujemo, naj v omenjenih primerih uporabijo alternative. Namesto na Dragonjo in Sečovlje se lahko odpravite na mejni prehod Sočerga, alternativa za Jelšane pa je mejni prehod Starod," pravi Podkrižnik.

Ta vikend se začne omejitev prometa tovornih vozil tudi v soboto med 8. in 13. uro. Na primorskih cestah prepoved velja med 6. in 16. uro. V petek in nedeljo bo prepoved veljala med 8. in 21. uro, na primorskih cestah pa med 8. in 22. uro.

"Povečan promet pričakujemo tudi na dolenjski avtocesti pred koncem avtoceste na Pluski in naprej mimo Trebnjega. Ta teden bodo tukaj še precej veliki zastoji, naslednji teden pa bo ta odsek avtoceste odprt," še opozarja Podkrižnik.

Zapore bolj izjema kot pravilo
Na primorski avtocesti med razcepom Gabrk in cestninsko postajo Videž v smeri Kopra bo do 9. 8. zaradi obnovitvenih del zaprta polovica avtoceste. Promet poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste. Večjih del na cesti ne bo. Zaprt je tudi uvoz Divača v smeri Kopra. V primeru daljših zastojev voznikom priporočamo obvoz na relaciji Fernetiči–Trst–Koper in obratno.

Na pot v večernih urah in z dovolj goriva

"Voznikom svetujemo, naj se na pot odpravijo v urah, ko je manj prometa, in sicer v večernih, nočnih ali zgodnjih jutranjih urah. O stanju na cestah naj se prepričajo, preden odpotujejo, in sicer na naši spletni strani ali pa pokličejo na telefonsko številko 1970. V avtomobilu naj imajo dovolj goriva, tekočino za pitje in zemljevid Slovenije. V primeru zastojev naj bodo pripravljeni na uporabo regionalnih in vzporednih cest," še dodaja Podkrižnik. Vozniki lahko pokličete tudi na Prometno-informacijski center, kjer vam bodo pomagali najti alternativno pot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.