Slovenija
5454 ogledov

Kmalu po počitnicah nova stavka

stavka SVIZ Anže Petkovšek Stavka sindikata vzgoje in izobraževanja SVIZ pred vlado.
Šole in vrtci bodo zaprti, trajala pa bo vse dotlej, dokler vlada s šolniki ne bo sklenila stavkovnega sporazuma.

Malo po šolskih počitnicah se obeta nova stavka, tokrat v šolstvu in vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Kot je povedal predsednik Sviz Branimir Štrukelj bodo stavkali 9. marca. Šole in vrtci bodo zaprti, trajala pa bo vse dotlej, dokler vlada s šolniki ne bo sklenila stavkovnega sporazuma.

Glasovanja o splošni stavki v vzgoji in izobraževanju, h kateremu so v šolskem sindikatu Sviz poleg svojih članov, ki jih je dobrih 32 tisoč, povabili tudi ostale zaposlene, se je udeležilo 40.729 zaposlenih. Za stavko je glasovalo 37.248 zaposlenih, kar je 91,4 odstotka vseh, ki so se glasovanja udeležili. Proti stavki je glasovalo 3481 zaposlenih, kar je 8,6 odstotka.

"Vedeli smo, da je nezadovoljstvo zaposlenih v vzgoji in izobraževanju splošno, a rezultat nas je kljub temu presenetil," je po seji  stavkovnega obdora Sviza povedal Šturkelj. 

Stavka je strnjena v dve bistveni zahtevi. Ena je zahteva po takojšnji sklenitvi sporazuma o vrednotenju in plačilu dodatnega dela, ki nastaja z obvladovanjem epidemije covida-19 v vseh vzgojno-izobraževalnih zavodih. Druga pa je zahteva po zvišanju plač vsem zaposlenim v vzgoji in izobraževanju.

Komentarjev 24
  • Naklonsky 09:51 20.februar 2022.

    In zakaj ne med počitnicami?

  • Ruth_Hegwood 09:09 20.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • rd2dmk2 21:18 18.februar 2022.

    dragi moji, tolk se jezite nad sindikate in sindikaliste , pa vas niti nič ne prizadane no čist mičken.. sam mal se merkite, kaj če ta Štrukeljček se vas ustraši pa da odpoved in se prevali v trgovinski sektor. ma ...prikaži več pa vam zrihta stavko štacun.. ma saj vas bo kap in fršlok in se vam bo čist utrgal, ko vam zapre mercatorje. lidle , hoferje, DM, merkurje, bigbange..tud mimvrste se ne bo dal zrint.