Slovenija
52 ogledov

Že tretji protest proti Acti

protest, Acta
1/14
Boštjan Tacol
Ljubljanski protestniki ob boku s 87 mesti po vsej Evropi.

Nasprotovanje. “Zadnji mesec smo skupaj na ulici dosegli ogromno in to pot moramo nadaljevati, da naš začrtani cilj končno dosežemo,” pravijo protestniki, ki se bodo danes pridružili svojim somišljenikom po vsej Evropi, ki bodo v globalni akciji nasprotovali trgovinskemu sporazumu za boj proti ponarejanju (Acta).

Cilj umik, ne zamrznitev

Obljubo političnega vrha o zamrznitvi že podpisanega sporazuma protestniki vidijo kot svojo prvo zmago. A politikom ne zaupajo: “Če bo zadeva sprejeta v Evropski uniji (EU), jo bomo sprejeli tudi mi. Zdaj so nam obljubili zamrznitev, morda celo zato, da operejo svoje ime. Pozneje nam bodo lahko rekli, da sprejetje sporazuma veleva EU.” Zato protestniki svoje akcije usmerjajo tudi proti predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji. Med prejšnjim protestom so poskušali zasesti njihove prostore, a so bila vrata zaprta. “Tako so vnovič pokazali, da ne želijo prave javne debate,” so prepričani nasprotniki Acte.

Komentarjev 1
  • Stolp 16:34 25.februar 2012.

    >>Zadnji mesec smo skupaj na ulici dosegli ogromnoA be be be... če se ne bi zamenjala vlada ne bi prišlo do zamrznitve. Pa ne ker bi bila ta vlada manj naklonjena acti ampak čisto iz populističnih razlogov.