Slovenija
18 ogledov

Želijo 600, dobili 66 milijonov

slovenija 15.05.13. obisk predsednice vlade v mb, andrej fistravec, foto: nino v Nino Verdnik
Vlada bi dala Mariboru in regiji le desetino pričakovanega denarja.

"Vlada se očitno norčuje iz nas. To je nesprejemljivo," je bil prvi komentar svetniške skupine SDS na včerajšnji seji mestnega sveta mariborske občine po objavi novice, da naj bi vlada namenila nekaj več kot 66 milijonov evrov pomoči Mariboru in bližnji regiji.

Kot prva ponudba?

Tudi drugi svetniki niso bili zadovoljni. "Predsednici vlade moramo ob obisku pokazati, da nam je mar za Maribor in da je to veliko premalo denarja," je pred današnjim obiskom Alenke Bratušek v Mariboru povedal svetnik Stojan Auer. Razočaran je bil tudi župan Andrej Fištravec, ki je skupaj z gospodarstveniki od države pričakoval 600 milijonov evrov pomoči. "To razumemo kot začetno ponudbo vlade. Čez poletje bi lahko v procesu konkretizacije ta znesek bistveno povečali," je dejal Fištravec.

Denar v petih letih

Kaj konkretno vlada obljublja? Ukrepi, vredni 66,2 milijona evrov, zajemajo Maribor, sosednje občine Ruše, Pesnico, Kungoto, Hoče-Slivnico, Selnico ob Dravi ter prek Pohorja ob Dravi na Koroško do občin Podvelka, Ribnica na Pohorju in Radlje ob Dravi. Ukrepi vsebujejo davčne olajšave, povračilo plačanih prispevkov delodajalcem, finančne spodbude in jamstva. Samo za Maribor naj bi bilo predvidenih 32 milijonov evrov v petih letih, in sicer skozi spodbude za trajnostni razvoj podeželja, jamstva s subvencijo obrestne mere za investicijske kredite, spodbude raziskovalnih projektov in sofinanciranje nove tehnološke opreme.

Komentarjev 3
  • privat 13:14 04.julij 2013.

    Popravek...vlada bi dala pomoč oblastnikom da delajo kar so delali dosedaj!! Kdo od revežev bo dobil vsaj par sto € za pomoč plačilo položnic??? no kaka pomoč je to??????????????Oblastniki pa bojo zopet dodatno obdavčili male ljudi,prisilili jih bojo da namerno ...prikaži več ogrožajo svoje preživetje...no to so že naredili!

  • ennanova 09:07 21.junij 2013.

    Lahko zaupamo bankam, ki naj bi jih za vsako ceno reševali?- v finančni industriji sta prisotni vsesplošna korupcija in prevara na škodo večine prebivalstva;- ključne obrestne mere so zmanipulirane;- manipulira se tudi pri ostalih cenah, vključno s ...prikaži več cenami hrane;- odgovorni za svoja kriminalna dejanja ne odgovarjajo ne kazensko in ne odškodninsko;..http://za-misli.si/kolumne/ales-praprotnik/1048-lahko-zaupamo-bankam-ki-naj-bi-jih-za-vsako-ceno-resevali

  • Šemefuky 08:04 21.junij 2013.

    Tako vam je izračunal PreVirant, da bo zadoščalo in vam na pomoč pošilje lahko Tajnikarja, da vam to prav razporedi.