Slovenija
28 ogledov

Želijo delati v Hitu

Predsednik Sidsa Iztok Černigoj je povedal, da kljub preklicu sobotne stavke tis Žurnal24 main
Sobotno stavko v zadnjem trenutku preklicali, pogajanja z upravo se nadaljujejo v sredo.

“Stavko smo zamrznili. Z upravo smo se dogovorili glede delitve napitnin. Pogajanja o preostalih stavkovnih zahtevah nadaljujemo prihodnji teden,” je bil po koncu sobotnih pogajanj z upravo redkobeseden predsednik novogoriške enote Sindikata igralniških delavcev Slovenije (Sids) Iztok Černigoj. Pojasnil je, da so zamrznili le sobotno stavko, tako da tista, napovedana za 22. maj, še visi v zraku.

200 zaposlenih naj bi se po črnem scenariju pridružilo 206 presežnim delavcem, ki bodo Hit zapustili do konca leta.

Zgovornejši so bili v Hitovi upravi. Vodja pogajalske skupine Uroš Kravos je pojasnil, da so se s Sidsom dogovorili za prehodno obdobje delitve napitnin do 31. avgusta, in sicer v skladu z 91. členom zakona o igrah na srečo. Bistvo dogovora je, da vsak oddelek pobira in deli napitnino na svojem delovnem mestu, pri čemer oddelek igralnih miz od svoje pobrane napitnine 3,5 odstotka odstopi preostalim trem oddelkom, ki pobirajo napitnine.

“V Hitu želimo 
delati tudi jutri!”

Uprava se je zavezala, da bo prevzela vlogo mediatorja in usklajevala dogovore glede delitve napitnin s preostalima sindikatoma v Hitu – to sta GIT in Vrba. Predstavniki omenjenih dveh sindikatov so po petkovi seji nadzornega sveta družbe izrazili jasen ne stavki in nestrinjanje s kolegi iz Sidsa. Podprli so stališče nadzornega sveta, da je edina prava smer pogovor z upravo, saj lahko stavkanje v trenutnih razmerah dodatno ogrozi poslovanje družbe. “V Hitu si želimo delati tudi jutri, zato smo za sanacijo podjetja pripravljeni tudi nekaj prispevati od svoje plače,” se je glasilo enotno sporočilo gostinskih in drugih delavcev v Hitu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.