Slovenija
20 ogledov

Želijo imeti vpliv

Slovenija 23.10.2013 Pavel Sedovnik, novinarska konferenca OZS z naslovom Kaj pr Saša Despot
Obrtniki. OZS bi ustanovila svet, vlada nima še niti ministra.

"Razmere v podjetništvu so kritične. Dejstvo je, da malo gospodarstvo predstavlja 99 odstotkov vsega slovenskega gospodarstva in zaposluje 230.000 ljudi. Zato sem zaskrbljen, da že dva meseca nimamo ministra za gospodarstvo. Poleg tega so imeli prejšnji resorni ministri več posluha za velika podjetja kot za nas," je poudaril podpredsednik obrtne zbornice (OZS) Branko Meh. Podjetniki zato vladi predlagajo ustanovitev sveta za obrt in podjetništvo, ki bi ministrom pomagal pri razvoju in ponovnem zagonu malega gospodarstva. Njegove ključne naloge bi bile zagotoviti ugodnejše davčno okolje, zmanjšanje obsega sive ekonomije, ureditev plačilne nediscipline in temeljita prenova sistema javnega naročanja.

"To ni birokracija"

"Svet bi imel 13 članov, predsednik bi bil gospodarski minister, njegov namestnik pa predsednik OZS," je o predlogu povedal namestnik generalnega sekretarja zbornice Pavel Sedovnik. Predloga, ki so ga včeraj poslali predsednici vlade, niso uskladili s kolegi z gospodarske zbornice. Na vprašanje, ali morebitna ustanovitev sveta ne bi pomenila dodatne birokratizacije sprejemanja odločitev, pa je Meh odgovoril: "Ne gre za birokracijo, temveč za kanal, prek katerega bodo lahko obrtniki in mali podjetniki povedali svoje zahteve."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.