Slovenija
3 ogledov

Želijo si jih v audiju A6

Slavnostni gost odprtja nove visokotehnološke proizvodnje delov za volanske sist Žurnal24 main
Hidria je zagnala novo proizvodnjo delov volanskih sistemov.
 
 

Smo majhna in odprta ekonomija, delež visokotehnološkega izvoza pa je premajhen, da bi lahko učinkovito premagovali sedanje razmere.

Borut Pahor

 
“Resnično ponosni smo na to, da so naše rešitve vgrajene v avtomobile največjih evropskih proizvajalcev,” je dejal Iztok Seljak, predsednik poslovodnega odbora Hidrie, ob ponedeljkovem odprtju visokotehnološke proizvodnje sestavnih delov volanskih sistemov za avtomobilsko industrijo v Kopru. Slavnostni gost je bil predsednik vlade Borut Pahor.

 

1,5 milijona kosov

Investicije. Proizvodnja sklopov za volanske sisteme od leta 2005 do 2010 bo 18 milijonov evrov, v koprski lokaciji deset. Zdaj imajo desetodstotni tržni delež v Evropi. Za audija A6 bo Hidria izdelala 300 tisoč kosov na leto, do leta 2012 pa načrtuje proizvodnjo 1,5 milijona kosov.

V novem A6
Sestavni deli, ki so izdelani v novi robotizirani livarski celici v Kopru, bodo vgrajeni v nova modela citroëna C2 in C3, novega peugeota 408, BMW 5 in 6, chryslerja in dacio. “Najpomembnejše priznanje pa je svež dogovor s proizvajalcem audijev, ki nam je zaupal razvoj in proizvodnjo ključnega dela volanskega ohišja za novi model A6, ki bo na trgu od leta 2011,” je dodal Seljak. Hidria ima v tem segmentu danes desetodstotni tržni delež v Evropi, v prihodnjih petih letih pa načrtuje prevzeti vodilno vlogo med evropskimi proizvajalci.

Več zaposlenih
Na koprski lokaciji Hidrie je 110 zaposlenih, do konca naslednjega koledarskega leta pa naj bi s povečano proizvodnjo prišli vsaj do številke 150.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.