Slovenija
29 ogledov

Želijo si med prvih 500

Ivan Rozman si želi, da tekmovanje univerzitetnih vin preraste okvire Evrope in Žurnal24 main
Univerza v Mariboru želi med najboljše na svetu.

Maribor. “Univerza v Mariboru se razvija v smeri splošne univerze, manjka nam zgolj študij teologije,” je ob 35-letnici delovanja univerze povedal njen rektor Ivan Rozman. V prihodnje si želi uvrstitev mariborske univerze med 500 najboljših na svetu, saj se pedagoško nenehno razvija, velik poudarek pa daje tudi znanstvenoraziskovalnemu delu. “Normalno je, da se univerze, ki imajo tradicijo, razlikujejo od univerz, ki so na začetku poti, a menim, da imamo znotraj svetovnega prostora že zavidljivo mesto,” je dejal Rozman.

Slavnostna proslavitev
Univerza bo obletnico proslavila na slovesnosti 20. septembra v Slovenskem narodnem gledališču Maribor, a letos ne bo podelila častnega doktorata, saj nihče od predlaganih ni izpolnjeval vseh meril. Slovesne akademije bodo tudi na fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede in pravni fakulteti, na katerih letos praznujejo abrahama. “Pripravljamo konferenco o civilnem pravu v sodnih postopkih ter okroglo mizo o bolonjskem procesu,” napoveduje dekan Rajko Knez. Na kmetijski fakulteti pa pripravljajo dan odprtih vrat na Meranovem in čebelarske dneve; izdali bodo tudi zbornik.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.