Slovenija
42 ogledov

“Želim si čim manj dela”

“To je naš dnevni prostor s kuhinjo v enotnih toplih barvah centra, v katerem bo Žurnal24 main
Prvi krizni center za otroke in mladostnike. Odprt 24 ur na dan.
Kolarska ulica 10
Krizni center. Prenovljena stavba, ki je v lasti koprske občine in za prenovo katere je občina odštela 380 tisoč evrov, ima v treh nadstropjih 200 kvadratnih metrov. Poleg centra je v isti stavbi urejen dnevni center, del pritličja pa je namenjen vrtcu Delfino Blu.

“Krizni center, bodi srečen in deli srečo.” Tako je Marija Pirkovič, vršilka dolžnosti direktorice centra za socialno delo v Kopru, pospremila odprtje prenovljene stavbe na Kolarski ulici 10 v središču mesta, v kateri bo 24 ur na dan vse leto deloval krizni center za otroke in mladostnike.

Krizni center, ki je prvi tovrstni center v južnoprimorski regiji, je namenjen otrokom in mladoletnikom od šestega do 18. leta starosti, v njem pa bo prostora za osem ljudi.

Želim si, da bi pridno delali, vendar da bi bilo dela čim manj. To pomeni, da so otroci v družinah, kjer vse “štima”.
Doroteja Rogelja Majerlič

 

Vsak dan, vse leto
Namen centra je zagotavljanje 24-urne strokovne pomoči. Otroci in mladoletniki se lahko zaradi osebnih stisk za en dan umaknejo iz kriznega okolja z možnostjo namestitve za tri tedne,” je povedala Doroteja Rogelja Majerič, vodja kriznega centra. Prej so se otroci v podobnih položajih lahko obrnili le na zaupne osebe v centrih za socialno delo, ki so jim lahko ponudili le kratkotrajne oblike podpore in obravnave, ob nujnih primerih izločitve otroka iz nevarnega okolja pa so jih morali poslati v ljubljanski krizni center.

Stroške programa centra krije ministrstvo za delo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.