Slovenija
923 ogledov

Žena mu je plačala osebni stečaj

Slovenija 27.11.11, rok snezic, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Rok Snežič. Sodišče prejelo potrdilo o plačilu predujma za začetek uvedbe osebnega stečaja, ta je bil objavljen danes.

Na spletni strani Agencije za javno pravne zadeve je bila danes objavljen sklep o začetku osebnega stečaja Roka Snežiča, sicer doktorja davčnih utaj. Pogoji zanj so bili izpolnjeni potem, ko je mariborsko okrožno sodišče prejelo potrdilo o plačilu 2.267 evrov, plačala pa jih je kar Snežičeva soproga Klavdija.

Snežič nam je sicer še minuli mesec ob preverjanju informacij ali res pripravlja osebni stečaj, s katerim bi se znebil dolgov, to odločno zanikal in napovedal selitev v BiH. A dokumenti, ki jih hranimo v uredništvu kažejo, da je vlogo za osebni stečaj spisal že septembra, oktobra mu jo je okrožno sodišče zavrnilo kot nepopolno; Snežič je nato vložil prošnjo za brezplačno pravno pomoč oziroma za oprostitev plačila predujma stroškov stečajnega postopka.

V vlogi je med drugim zapisal, da se je leta 2004 zadolžil pri Lidiji Zrnić, to naj bi bila njegova intimna prijateljica iz Banja Luke za 600 tisoč evrov, pri podjetju Dagor iz istega mesta za 700 tisoč evrov, nato čez štiri leta pri svoji babici Mariji Juvan za 400 tisočakov, državnemu pravobranilstvu pa da je dolžan 330 tisoč evrov. Zdaj naj bi bil povsem brez premoženja, celo brez avtomobila, kot polovično zaposlen pa na mesec prejema le 306 evrov neto.

Komentarjev 8
  • bor1 15:42 05.december 2013.

    Črn Porsche Cayene, slovaška tablica SK BLACK

  • Lavdan 15:33 05.december 2013.

    Osebni stečaj se klahko konča na Dobu ali med klošarji, druge možnosti nebi smelo biti.

  • mr.big 14:44 05.december 2013.

    takšen možakar bi bil v urejeni državi že zdavnaj v zaporu. Takšne mahinacije ni kaj gledat, to so bedarije. Le kdo temu tipu naseda !??!