Slovenija
42784 ogledov

Novo v primeru uboja znanega štajerskega športnega novinarja

Novice: Oropal bencinski servis in grozil - Policijski trak Saša Despot Fotografija je simbolična.
Priče so potrdile, da naj bi bil Tihec do žene v preteklosti nasilen. Preiskovalni sodnik je zapisal, da dokazi tega ne potrjujejo.

Včeraj popoldne je bila 47-letna Irena T. izpuščena na prostost, zatem ko so jo v noči na ponedeljek prepeljali v ženski zapor na Ig po odrejenem priporu zaradi ponovitvene nevarnosti, poroča portal Maribor24.

Sprla ste se zaradi SMS sporočila

Minuli petek okoli 15. ure naj bi Irena T. po prepiru zabodla svojega moža, znanega športnega novinarja Aleša Tihca. V preteklosti so bili med njima že prepiri zaradi domnevne nezvestobe, razlog za takratni spor naj bi bilo prejeto SMS sporočilo. Prepir se je začel že med vožnjo v avtomobilu, nadaljeval pa v domači hiši v Brunšviku v občini Starše. 48-letnik je zaradi vbodnih ran izkrvavel.

Ireno T. so policisti prijeli na kraju dogodka, kjer so našli nož. V nedeljo popoldne se je osumljena zagovarjala več ur in trdila, da je bil mož tistega dne do nje nasilen in da se je zgolj branila. Sodnik je po predlogu tožilstva zanjo odredilo pripor. Njena odvetnica Vesna Györkös Žnidar se je na sklep o uvedbi pripora pritožila in uspela. Izvenrazpravni senat mariborskega okrožnega sodišča je pripor zoper ovadeno odpravil, poroča Večer.

Novice: Oropal bencinski servis in grozil - Policijski trak Brunšvik Slovenija Nasilna smrt: Znanega novinarja poskušali oživljati, a neuspešno

Priče potrdile Irenine trditve o nasilju, preiskovalni sodnik ne

V sklepu o odreditvi pripora je zapisano, da naj bi za ponovitveno nevarnost kazale osebnostne lastnosti ovadene in okoliščine izvršitve kaznivega dejanja. Preiskovalni sodnik pa je zapisal, da nobeden od dokazov ne potrjuje navedbe ovadene o nasilju moža nad njo.

Odvetnica osumljene pa je v zagovoru izpostavila, da Irena T. ni nagnjena k nasilju, saj je sama poklicala medicinsko pomoč in po navodilih dispečerke skušala moža oživljati, ter da ne more dokončati ali ponoviti istovrstnega kaznivega dejanja, saj je šlo za razmerje med zakoncema, mož pa naj bi bil tisti, ki je nad ženo izvajal psihično in fizično nasilje, kar izhaja tudi iz spisa. Policisti so namreč med preiskavo dogodka govorili s pričami, ki so videle, da je Tihec ženo v preteklosti pretepal.

Izvenrazpravni senat je sklep preiskovalnega sodnika spremenil in pripor zoper ovadeno za uboj odpravil, saj osumljena ni bila nikoli z nikomer v kakršnemkoli konfliktnem razmerju, kar kaže na to, da ni nagnjena k nasilnemu vedenju. Je mati dveh otrok, ki mora pomagati tudi ostarelima staršema z zdravstvenimi težavami, je obrazložil senat. Na takšno odločitev senata se tožilstvo ne more več pritožiti, saj je odločitev dokončna, še piše Večer.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 20
  • bojan35 10:25 24.april 2022.

    Zdaj gre lahko k jebaču brez slabe vesti

  • igorgeus 11:15 23.april 2022.

    bogi ste s temi komentarji. ce pa bi pustila, da jo mlati, pa bi si bila sama kriva.

  • Avatar Leon
    Leon 17:16 22.april 2022.

    Kaj bo novega saj je priznala ,da ga je z nožem zaštihala ! Sedaj bodo kadirali dnevnice kriminalisti in preiskovalni sodniki .