Slovenija
38 ogledov

Ženski v opoziciji

Svetniki Jožica Lešnjak, Melita Skušek, Rajko Kučič, Gorazd Šoštar, Aleš Kegljev Žurnal24 main
Koalicija. Župan Mojmir Pustoslemšek je vanjo povabil zgolj moške.

“V koalicijo sem povabil vseh osem občinskih svetnikov, koalicijske pogodbe pa še nismo podpisali,” nam je zaupal župan Mojmir Pustoslemšek. “Zdaj ne bo več takih primerov, ko smo bili na odborih vsi za, na seji občinskega sveta pa proti,” je vlogo koalicije pojasnil župan, ki v tem mandatu pričakuje lažje vodenje občine. “Koalicija ni zaprta in se ji lahko še kdo pridruži,” je dodal.

10 svetnikov sestavlja kostanjeviški občinski svet.

Svetnici ostali zunaj
“Delala bom za dobrobit volilcev, držala se bom poslovnika in statuta,” je na vprašanje, kako bo učinkovita zunaj velike koalicije, povedala svetnica Jožica Lešnjak. Župan je v koalicijo verjetno ni povabil zato, ker je bila v prejšnjem mandatu vodja poslanske skupine, ki je imela v občinskem svetu večino in je odločilno vplivala na njegovo delo.

“Mene nihče ni povabil na razgovor ali pozval, naj se priključim koaliciji,” je bila presenečena druga svetnica Melita Skušek. V prejšnjem mandatu je bila nekaj časa podžupanja, potem pa je zaradi nestrinjanja z nekaterimi županovimi potezami odstopila. Skuškova ne verjame, da bo moška koalicija delovala homogeno. “V njej so inteligentni in razmišljujoči ljudje, ki bodo hoteli razmišljati s svojo glavo,” je napovedala.

Podžupana še ni
Na prvi seji župan še ni imenoval podžupana, ampak bo to storil naknadno. Dobro obveščeni viri pravijo, da bi lahko to funkcijo zaupal Francu Štokarju, ki se odpravlja v pokoj, ali Ladku Petretiču, v čigar prostorih bodo odslej seje občinskega sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.