Slovenija
6967 ogledov

Žensko napadli volkovi

Volk
Ostanke trupla so našli globoko v gozdovih.

Britansko turistko, katere posmrtne ostanke so našli v gozdovih severne Grčije, so najverjetneje napadli, razstrgali in pojedli volklovi, mnenje grškega patologa navajajo tamkajšnji mediji.

Nikos Kifnidis je povedal, da je šlo za brutalen napad; kosti ženske so bile na številnih mestih polomljene, velik del njenega telesa enostavno manjka.

Obdukcija je pokazala, da je šlo za ugrize volkov in ne psa.

Ostanke turistke so našli v soboto v bližini vasi Petrota v Trakiji, 285 kilometrov vzhodno od Soluna. V bližini so bile stvari, med njimi pa potni list 63-letne ženske, katere izginotje je britanska ambasada v Atenah prijavila že v petek.

Volk Slovenija Vizita za živali Želijo odstraniti 108 medvedov in deset slovenskih volkov

V Sloveniji napadov ni

Prostoživeči, zdravi volkovi po znanih in dokumentiranih podatkih za Evropo sicer ne predstavljajo nobene grožnje za človeka. V Sloveniji v zadnjih 100-tih letih ni znan noben primer napada volka na človeka.

Znani so primeri, ko volkovi živijo v neposredni bližini človeških prebivališč, so na ljudi navajeni in jim ne povzročajo težav. Najbolj pereč problem današnjega upravljanja s populacijo volkov v Sloveniji predstavljajo napadi in škode na domačih živalih, največ na drobnici.

Pred dnevi je sicer okoljsko ministrstvo predstavilo osnutek odloka o odvzemu rjavega medveda in volka do 30. septembra 2018, ki predvideva odvzem 108 medvedov in 10 volkov. Odstrel, ki je del odvzema, je usmerjen na manjše in mlajše živali, so sporočili z okoljskega ministrstva.

Ivan Rojc Deset volkov Vizita za živali "Nesprejemljivo, da se z volkom tako ravna."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.