Slovenija
2339 ogledov

Grozljiv video z Obale: Posneli žensko, ki je s palico brutalno pretepla psa

Na družbenih omrežjih je zaokrožil posnetek mučenja psa. S PU Koper so sporočili, da so s konkretno zadevo seznanjeni.

Po družbenih medijih je zaokrožil posnetek pretepanja psa na Markovcu. "Sporočamo vam, da smo s konkretno zadevo seznanjeni, obveščena je tudi veterinarska inšpekcija, prav tako je identificirana domnevna storilka," so sporočili s PU Koper.

Dodali so, da informacije še zbirajo. Na podlagi ugotovitev in po pridobljeni dokumentaciji veterinarske inšpekcije bodo koprski policisti ustrezno ukrepali, so še sporočili. 

DO KDAJ BODO ZNANI MUČITELJI ŽIVALI LAHKO TO POČELI? Danes na Markovcu. Pes ima zlomljeno nogo. Že par ur čakamo veterinarsko inšpekcijo. ZAHTEVAMO takojšen odvzem vseh psov!

UPDATE Veterinarska inšpekcija je zaključila svoj pregled. Vodja OU Koper, ga. Neva Blažina Sedmak, ukrepati očitno ne misli. DO KDAJ BODO ZNANI MUČITELJI ŽIVALI LAHKO TO POČELI?! 😡 Danes na Markovcu. Pes ima zlomljeno nogo. Že par ur čakamo veterinarsko inšpekcijo. ZAHTEVAMO takojšen odvzem vseh psov!

Posted by Obalno Zavetišče on Thursday, April 23, 2020

Na posnetku je videti starejšo žensko, ki pred hišo pretepa psa. Obalno društvo proti mučenju živali je na svoji facebook strani zapisalo, da ima pes zlomljeno nogo. O dogajanju so obvestili veterinarsko inšpektorico, ki pa naj bi po prihodu na kraj ugotovila, da je vse v redu. V društvu so ob prijavi dogodka zahtevali takojšen odvzem psov, a do tega ni prišlo. 

dezurni@zurnal24.si

V skladu z Zakonom o medijih objavljamo naslednji prikaz nasprotnih dejstev:

Ni res, da se je pse mučilo ali pretepalo

Iz zapisnikov in postopka veterinarske inšpekcije izhaja, da ne dne 23.04.2020, ne katerikoli drugi dan noben pes ni bil tepen ter da ni bilo nobenega pretepanja ali mučenja katerega koli psa. Prišlo je zgolj do manjšega spopada med dvema psoma, ki sta bila nato zaradi njune varnosti ločena. Prav tako noben pes ni bil poškodovan, saj so bili še istega dne pregledani pri veterinarju. Tudi inšpekcija ni zaznala nobene poškodbe.

Neresnične so navedbe, da naj bi bili lastnici Mojci Jakopin katerikoli psi kadarkoli odvzeti ter slednji ne živijo niti nikoli niso živeli v grozljivih razmerah.

Mojca Jakomin

Komentarjev 8
  • Mepi 13:59 13.junij 2020.

    Kaj si ljudje mislijo, ko to naredijo psu?! Pa ne le psu, katerikoli živali ni treba takole nastradat. Za tole preprosto ni opravičila! Baba pokvarjena! Inšpekcijo mamo pa tud za en drek.

  • fasader56 16:26 24.april 2020.

    Dajte naslov,da jo obiščem in ji polomim vse pokvarjene kosti,prasici............

  • antitrust 16:00 24.april 2020.

    Prokleta kuzla stara smrdljiva.