Slovenija
45 ogledov

Žerjav: Odpoved 500 mio evrov

Radovan Žerjav Saša Despot
Ministrstva o posledicah referenduma na proračun. Drugič, z Žerjavovega resorja: zavestna odpoved sredstvom v višini 500 milijonov evrov.

Potem ko so včeraj posledice blokade proračuna napovedali na ministrstvu za infrastrukturo in prostor, ki ga vodi Zvone Černač, so to danes storili še na ministrstvu za gospodarstvo, ki ga vodi Radovan Žerjav.

"Začetek postopkov za referendum pomeni zavestno odpoved evropskim sredstvom v vrednosti preko 500 milijonov evrov, glede na to, da je vlada pripravila številne izboljšave in poenostavitve z namenom povečanja črpanja evropskih sredstev za prihodnje leto," so sporočili z ministrstva. Kot napovedujejo, zaradi neuveljavitve zakona ne bo denarja za podjetništvo, konkurenčnost in internacionalizacijo, nerealiziranih bo okoli 1.200 zaposlitev.

Iz urada vlade za komuniciranje so v soboto sporočili, da bodo javnost v prihodnjih dneh obveščali o konkretnih posledicah neuveljavitve zakona po posameznih resorjih.

Kot že rečeno, so začeli s Černačevim resorjem:

1. Černač: Vozovnice bodo dražje
2. Žerjav: Zavestna odpoved 500 milijonom evrov

 

Komentarjev 14
  • privat 19:14 17.december 2012.

    da bi bil samo Janša bi zmagali...mislim v Kočevju jih je vsaj 500 skorupirancev ,ki samo privatizirajo to ali ono..v svojo korist in v škodo občine!!

  • mph 00:45 17.december 2012.

    Levo usmerjen res, in zelo ponosen na to. Sicer pa je vse bolje, kot biti domobranec, na kar si ti očitno ponosen. Ali pa klerofašist, kar je isto.FYI pa ti lahko povem, da NIHČE v družini ni bil v ...prikaži več partiji, delavska družina od zmeraj, nobenih pomembnežev.Ampak kaj ti republikanec poln denarja veš. :-)) Opravičuje te kot rečeno alzheimer. :-)

  • Ronald Reagan 19:01 16.december 2012.

    ker si bil rdečuh...zato...