Slovenija
8 ogledov

Žerjav razočaran nad SCT

predor sentvid 2 bobo
1/2
Žurnal24 main
"Zelo sem razočaran nad izvajalcem, da se je zgodila takšna napaka, takšna šlamparija," je zatrdil minister Žerjav in poudaril, da bo vse stroške sanacije nosil izvajalec.

"Ukrepi, ki so bili narejeni v zadnjih dneh, so bili prava in hitra poteza,"
je povedal Žerjav, ki je od Družbe za avtoceste RS (Dars) zahteval, da od izvajalca pridobi jasne usmeritve, na kakšen način in v kolikšnem času bo predor saniran. Poudaril je, da mora izvajalec pokriti vse stroške, ki bodo nastali s sanacijo in zaporami ter zaprtjem predora za promet.

Predor zaprt do petka
"Ukrepi, ki so bili narejeni v zadnjih dneh, so bili prava in hitra poteza," je povedal in pojasnil, da morata biti obe cevi predora zaprti, ker je treba zagotoviti varnost. Do petka bodo predvidoma odstranili potencialno nevarna mesta na protipožarni zaščiti na nosilcih stare galerije in ko bo dan jasen znak s strani odgovornih, da je varnost zagotovljena, bodo predor predali prometu.

Kadrovske menjave
Zaradi zapleta z izdajo uporabnega dovoljenja za predor Šentvid je Žerjav Darsu predlagal tudi kadrovske menjave, "saj do odprtja brez izdaje uporabnega dovoljenja ne bi smelo priti" .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.