Slovenija
22 ogledov

Zgodbe, ki jih ta teden niste spregledali

Pandelis, Dimitris in Andreas manca Borko
Ta teden na našem portalu niste spregledali pogovora z nekdanjim direktorjem urada za verske skupnosti Alešem Guličem o zapletih z Alojzom Uranom in vročini, ki je zajela naše kraje. Temperaturo pa je nekaterim dvignil tudi Durs, ki je poslal previsoke položnice.

"Cerkev je spet poskušala zadevo prikriti in se pri tem sprenevedala, kar gotovo ni dobro zanjo," nam je komentiral nekdanji direktor urada za verske skupnosti Aleš Gulič.

Pravi, da se je glede Alojza Urana nekaj pripravljalo že od leta 2010, da pa se ni vedelo, za kaj gre.

Uranova ponudba, da opravi DNK-test očetovstva, se mu zdi sicer neresna, saj tega ne bi imeli s kom primerjati.

"Bodo vse Slovence preverili, ali so njegovi otroci?" se je sprašuje Gulič.

Temperature nad 30 stopinj Celzija

Vse kaže, da bo letošnje poletje drugo najbolj vroče v zadnjih sto letih. Najbolj vroče je bilo poletje leta 2003, ko je povprečna temperatura poleti znašala v Ljubljani 23,4 stopinje Celzija.

Zaradi suše bi si želeli, da bi nam vreme postreglo s kaj več padavinami.

Previsoki računi

Davčna uprava RS pa je medtem nekaterim pošteno parala živce. Zaradi napake pri obdelavi podatkov na Dursu so bile izdane previsoke položnice za plačilo nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč.

"Drži, da se pri obdelavi podatkov za nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča za leto 2012 za občino Ilirska Bistrica pri obdelavi podatkov ni upoštevalo parametra, ki določa delež solastništva," so potrdili na Dursu. Gre za 802 odločbi o odmeri nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča.

Kdo kupuje najdražje premičnine pri nas?

Na spletu smo našli kar nekaj nepremičnin, ki stanejo več milijonov evrov. Nepremičninski agenti pravijo, da so morebitni kupci tujci, vendar je povpraševanja po njih v krizi malo.

Najdražja hiša, ki je naprodaj in smo jo našli na spletu, stane 20 milijonov evrov. Gre za rezidenco v Domžalah s tremi objekti, eden od teh je grad, velik 1.335 kvadratnih metrov, ki ima med drugim spalnico s kopalnico, bivalni del z jedilnico, zajtrkovalnico, fitnes sobo, savno in jacuzzi, knjižnico, prostor za razstave in dvigalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.