Slovenija
27 ogledov

Zgodbe na Poti ob žici

PST Boštjan Tacol
Letošnja 35 kilometrov dolga Pot ob žici je bila nekoliko drugačna za vse, ki so si izmislili ali na nadzornih točkah po delih spremljali zgodbo katerega od pohodnikov.

Komunikolog Domen Savič je za letošnjo 35 kilometrov dolgo Pot ob žici pripravil nekaj novega. Vsak pohodnik si je lahko izmislil svojo zgodbo, jo razdelil na osem delov in na vsaki kontrolni točki pustil QR-kodo z delom zgodbe, ki so jo nalepili na posebno tablo na nadzornih točkah, drugi pa so od točke do točke čakali nadaljevanje.

Idejo za akcijo #dpot2012 je dobil, ko je veliko pohodnikov v prejšnjih letih na Twitterju in Facebooku objavljalo tvite in fotografije s poti. Tako so se obveščali, na katerem koncu poti so ali koliko so že prehodili. Da ne bi samo pritisnili na Facebookov gumb "Like", je želel Domen udeležence spodbuditi k aktivnemu sodelovanju in jih tudi seznaniti z uporabo QR-kode.

"Z odzivom sem zelo zadovoljen, osem zgodb je za prvič krasen rezultat. Ljudje so se na terenu pozitivno odzvali na zgodbe, bralcev je bilo zelo veliko," je povedal Domen in poudaril: "Pri vseh projektih se mi zdi ključno, da ga uporabniki sprejmejo za svojega. Da zadevo vzamejo za svojo in da se čutijo del nje. Projekt #dpot ne more obstajati brez pripovedovalcev zgodb, tako kot medij ne more obstajati brez novic."

Zgodba s Poti ob žici

Preberite Domnovo zgodbo, ostale pa najdete na tej ikoni .

@savicdomen 1/8: Začelo se je čisto nedolžno, kot se ponavadi začnejo zgodbe velikih umorov, ki pretresajo medije še več let po tem, ko se dejansko zgodijo. Jaka je v trgovini ugotovil, da so prenehali prodajati njegov najljubši deodorant.

@savicdomen 2/8: Nejevoljno je vzel budget znamko ter se postavil v vrsto pred blagajno. Nenadoma ga je nekdo z vozičkom dregnil v zadnjo plat. Pa še enkrat. In še enkrat. Jaka se je ozrl in pred seboj ugledal njo, kako si popravlja očala.

@savicdomen 3/8: "Zakaj se mi zaletavate v rit s tem vozičkom?" jo je prijazno vprašal, ona pa se mu je s tresočim glasom opravičila: "Joj, tako mi je nerodno, mudi se mi, ker me mož zunaj čaka z avtomobilom." Jaka se ji je nasmehnil in iz žepa vzel ...

@savicdomen 4/8: ... bonbon ter stopil vstran. "Izvolite," je dejal. Zahvalila se mu je in z vozičkom zapeljala čez njegovo nogo. Jaka je pogoltnil solze in se skoraj zadavil z bonbonom. Čutil je zatekajoče nožne prste, a je samo pokimal: "Ni panike!"

@savicdomen 5/8: Začela je zlagati izdelke in Jaka je z vsakim piskom skenerja čutil, kako mu iz prstov mezi kri. Pip. Nadaljujte s skeniranjem. Pip. Po skeniranju morate izdelek vedno položiti v vrečko. Pip. Teža ne ustreza skeniranemu izdelku.

@savicdomen 6/8: Končno je poskenirala vse izdelke, plačala in se z vozičkom odpravila proti izhodu. Poskeniral je deodorant. "Pet. In. Trideset. Centov," je Jako opomnil stroj in po žepih je začel iskati kovance. "Zakaj morajo biti vedno na dnu," ...

@savicdomen 7/8: ... je zaklel in končno zbral dovolj drobiža. Pobasal je deodorant in odkorakal proti izhodu. Zdelo se mu je, da ga varnostnik zelo intenzivno opazuje, a je paranojo pripisal dejstvu, da je zjutraj pozabil vzeti tablete. Pred vhodom ...

@savicdomen 8/8: ... se je zaletel v Toneta. Tone je pravkar izgubil službo, zapustila ga je žena, na parkirišču pa mu je nekdo opraskal avto. "Ubil bom naslednjega, ki ga srečam," si je mislil, tik preden se je Jaka zaletel vanj. Tone je bil mož beseda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.