Slovenija
1 ogledov

Zgorelo več ton sena

V požaru naj bi zgorel traktor z več priključki in več ton sena. (Fotografija je Žurnal24 main
21 posavskih gasilcev se je nekaj pred šesto uro zjutraj spopadlo z velikim požarom v Dobrovi v krški občini. V požaru poškodovani stroji, zgorelo je tudi več ton sena.

Regijski center za obveščanje iz Krškega je dvajset minut pred šesto zjutraj dobil obvestilo o požaru, ki se je v Dobrovi pri Krškem razplamtel v kozolcu, velikem 20 x 30 metrov.

Stanislav Dvoršak, vodja intervencije, je za Žurnal24 povedal, da je požar gasilo 21 gasilcev iz krške poklicne enote ter prostovoljnih društev iz Stranja in Senovega.

Požar na domačiji Perkovih je zajel kmetijske stroje in veliko količino sena. Gasili smo dobre štiri ure,“ je povedal Dvoršak in dodal, da je tudi po končani intervenciji tam ostala požarna straža.

Po prvih ugotovitvah je zagorel traktor z nekaj priključki, več ton sena, poškodovano oziroma uničeno pa je tudi gospodarsko poslopje.

Na kraju požara so gasilci tudi po končani intervenciji še ostali, saj je obstajala nevarnost, da bi iz pogorišča znova zagorelo. Poteka tudi policijska preiskava.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.