Slovenija
60 ogledov

Zgradbe ne marajo

Če se bo gradnja na podeželju nadaljevala, Branko Meglič zahteva ureditev potreb Žurnal24 main
Gradnja na podeželju. Vaščane moti iz starega hleva zgrajena večstanovanjska zgradba.

Upravna enota Trebnje je kljub nasprotovanju vaščanov in obvezni razlagi odloka o prostorskih ureditvenih pogojih, s katero je trebanjski občinski svet prepovedal gradnjo večstanovanjskih zgradb na podeželju, izdala gradbeno dovoljenje za večstanovanjsko zgradbo v Lukovku. Ministrstvo za okolje in prostor je dovoljenje zavrnilo. Zadeva je zdaj spet na obravnavi na upravni enoti.

34 vaščanov se je podpisalo pod peticijo proti gradnji večstanovanjske stavbe v Lukovku.

Očita korupcijo
S tem projektom namerno uničujejo kmetijske objekte in zemljišča, kar vodi v propad kmetijstva v Sloveniji, je prepričan tam živeč občinski svetnik Branko Meglič.Objekt je vrinjen v to okolje. Projektant z lažnimi podatki zavaja upravne organe pri legalizaciji popolnoma črne gradnje,” izpostavi in doda, da sporni objekt po višini primerjajo s hlevi, namesto da bi ga s stanovanjskimi hišami. Upravni enoti očita, da je gradbeno dovoljenje izdala nezakonito. “Stvar je vredna ogleda Kosove komisije. Predvidevam, da je šlo za korupcijo,” izpostavi.

Očitke zavračajo
Na Upravni enoti Trebnje očitke zavračajo. Postopek je pregleden in javen, izpostavi vodja oddelka za okolje in kmetijstvo Snježana Šetina. “Pri ugotavljanju skladnosti projekta z izvedbenim prostorskim aktom, v obravnavanem primeru z odlokom o prostorskih ureditvenih pogojih, je bilo v prvotnem in vnovičnem upravnem postopku ugotovljeno, da je lokacija predmetnih posegov na območju za stanovanja s spremljajočimi dejavnostmi, kjer so med drugim dopustne gradnje, dozidave, nadzidave stanovanjskih objektov, rekonstrukcije, adaptacije in rušitve ter spremembe namembnosti obstoječih objektov,” pojasni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.