Slovenija
19 ogledov

Žica terjala še eno žrtev

košuta I. V.
V žico z rezili se je spet zapletla košuta, ki je v mukah umrla. Ali je kdo sploh kaj naredil, da se to ne bi dogajalo?

Košuta | Avtor: I. V. I. V.
V žico z rezili se je na Vaškem polju pred dnevi spet zapletla košuta.

»Nesrečna košuta se je ujela v Cmerarjevo ograjo in umrla na grozovit način. Bojim se, da bom kmalu naletel še na kaj bolj žalostnega,« je zapisal domačin Igor Volf, ki je o najdbi obvestil policijo in lovce.

"Kje ste zdaj silna Društva za zaščito živali?
Pa visoko kotirani naravovarstveniki?? Od kar se dogajajo te pizdarije na južni meji, ste se večinoma poskrili po mišjih luknjah!Ajde, dvignite zdaj svoj glas in se borite za prostoživeče živali in naravo, ki jim je bila odvzeta pravica do življenja!," pravi Volf.

Na notranjem ministrstvu so nedavno sicer napovedali, da bodo na območjih, kjer živalim preti nevarnost, da bi se zapletle v žico, uporabili sredstva, ki bi živali odganjala.

V žici tudi medved?

"Pri visečem mostu v Savskem lazu je velika luknja v žici, kjer se je očitno ujela-zapletla neka velika divjad(po podatkih anonimnega lovca je bil medved), poleg tega, da je le 10mnaprej prosta pot - ni več žice, pa je dejstvo, da tisti, ki so žival izrezovali iz žice, niso za sabo pospravili," je zapisal Igor Volf. 

Vojska nadaljuje odstranjevanje žice

Medtem vojska še naprej odstranjuje žico na mestih, ki jo je nedavno poplavila Kolpa. Ponekod bodo žico, v katero se je ob porasti kolpe zapletlo vejevje, listje in smeti, nadomestili s panelno ograjo, za katero domačini menijo, da je, če jo bo reka odnesla, manj nevarna. Da je odstranjevanje žice z rezili precej težko delo, dokazujejo posnetki, ki so nastzali na območju Gribelj in Dragtuša.

Komentarjev 14
  • Avatar olor
    olor 13:24 18.januar 2016.

    Vi folk, sploh ne veste kaj bi radi. Po eni strani bi radi se ogradili od pribežnikov po drugi strani bi pa radi bili brez ograje. Najbolje je, da stojite tam in usmerjate živali. Verjetno bodo bolj razumele kot Hrvati.

  • dragec 13:10 18.januar 2016.

    h30, v zgodovini je dokazano, kdo je bil izdajalec, desna - črna banda izdajalska

  • dragec 13:09 18.januar 2016.

    Ne, podpira desne komuniste - desne zombije