Slovenija
3 ogledov

Zidar lahko govori največ četrt ure

Ljubljana 28.01.11, Sodisce, cista lopata, Ivan Zidar, foto: Benjamin Kovac Benjamin Kovač
Pranje denarja. Danes bi morali spet začeti soditi bivšemu šefu SCT Ivanu Zidarju. Ker ga ni bilo, je izločen.

V začetku oktobra bodo na ljubljanskem sodišču začeli soditi štirim domnevnim pajdašem, ki naj bi skupaj z nekdanjim šefom SCT Ivanom Zidarjem podjetje oškodovali za okoli tri milijone evrov.

Zidar je izločen

Zidar naj bi jim namreč omogočil dober zaslužek, saj naj bi jim SCT med letoma 2004 in 2007 plačeval za nikoli opravljene svetovalne storitve. A peterici ne bodo sodili skupaj. Sodišče je namreč  iz postopka izločilo Zidarja, ki mu bodo v naslednjih mesecih začeli soditi posebej. Tožilka, ki Zidarju očita zlorabo položaja, pranje denarja in ponarejanje listin, se sicer ne strinja s tem, da bo sojenje potekalo ločeno. Sodni izvedenci medicinske stroke so namreč po pregledu Zidarja ugotovili, da ta lahko prihaja na sodišče in spremlja sojenje; resda pod določenimi pogoji in ob rednih premorih po vsaki uri obravnave, kar mu mora sodišče omogočiti. Njegov zagovor pa tudi ne bi smel trajati več kot 15 minut.

Komentarjev 1
  • dragec 09:24 17.september 2013.

    Zidar lahko govori največ četrt ure???NALOŽITI MU PLAČILO 1.MIL eur, POSLATI GA V ZAPOR (KOLPER. ZAPRTI ODDELEK IN NAJ V CELICI GOVORI DNEVNO NAJVEČ ČETRT URE.