Slovenija
46 ogledov

Zidar najprej k zdravnikom

Sojenje Zidarju Žurnal24 main
SCT. Bivši šef naj bi podjetje oškodoval za tri milijone evrov. Na sodišče le opravičilo.

Pranje denarja. Včeraj bi se na ljubljanskem sodišču proti nekdanjemu šefu SCT Ivanu Zidarju moral začeti že tretji sodni proces, napovedan v dobrem mesecu. A je Zidar namesto tega sodnici poslal opravičilo, da ga zaradi domnevno slabega zdravstvenega stanja ne bo na sodišče. To opravičilo pa ni prepričalo tožilstva za organizirani kriminal, ki Zidarju tokrat očita domnevno pranje denarja in ponarejanja listin ter za dobre tri milijone evrov vredno oškodovanje podjetja SCT.

Mora k psihiatru

“Obstaja resen dvom, da se ni sposoben udeležiti sojenja,” je prepričana tudi sodnica. Včeraj je sicer nameravala opraviti predobravnavni narok za Zidarja in mu ponuditi, da se v zameno za priznanje krivde lahko s tožilstvom pogodi za nižjo kazen. Namesto tega pa bodo Zidarja zdaj prej morali pregledati medicinski izvedenci, med drugim psihiater in nevrolog, ki jima je sodnica naložila, naj ocenita Zidarjevo zdravstveno stanje.

Prav tako na sodišče ni bilo Zidarjevega nekdanjega sodelavca Jožeta Prostora, ki mu tožilstvo očita, da naj bi Zidarju pomagal pri nakazovanju denarja SCT na račune slamnatih podjetij za fiktivne, nikoli opravljene svetovalne posle. Ta podjetja naj bi po svetu odpirala podjetnika Andrej Feguš in Andrej Kranjc, denar pa naj bi si razdeljevali. Niti Feguša niti Kranjca včeraj na sodišče ni bilo. Na zatožno klop je tako sedla le domnevna Zidarjeva pomočnica Danica Mušič, ki pa krivde ne priznava.

Komentarjev 4
  • mph 08:57 27.november 2012.

    Pa še to, mislim, da bi v takih primerih tudi ti, ki pišejo zdravniška opravičila, morali dobiti neodvisen strokovni nadzor, ker se ve, kako je večinoma s tem.

  • mph 08:42 27.november 2012.

    Temu bi bilo potreba dat doživljenjsko razbijanje kamnov kot včasih, s kladivom v roki in kroglo okrog noge. Ko bi imeli par takih primerov, bi verjetno marsikdo o tem razmislil prihodnjič.

  • d 08:33 27.november 2012.

    za 3 mio euror ? pomoje bolj za 3 milijarde ... drgač pa tega cigana v najtemnejšu čuzo, po hitrm postopku, da ne crkne prej.