Slovenija
16 ogledov

Zimski vozni red na letališču

Spremenjeni urnik začne veljati 31. oktobra 2010. (Foto: Srdjan Zivulovič) Žurnal24 main
Z zadnjim oktobrskim dnem slovenski letalski prevoznik Adria Airways prehaja na zimski vozni red, ki bo veljal do 26. marca 2011.

Število letov bo primerljivo z lanskoletnim. Adria Airways bo imela 185 rednih tedenskih letov iz Ljubljane na 20 destinacij. Med destinacijami, ki jih na zimskem voznem redu ni, so Stockholm, Kijev in Atene, bodo pa tudi pozimi leteli v Banjaluko in Marseille.

Tuji letalski prevozniki, ki letijo z Brnika, ohranjajo iste destinacije in primerljivo število letov. Novost so napovedali pri nizkocenovnem prevozniku Easyjet. Z decembrom bodo trikrat tedensko leteli v Pariz.

Primerljivo z lanskim letom bo tudi število čarterskih prevozov in čarterskih prevoznikov. Najpogostejši zimski čarterski povezavi sta še vedno Egipt in Tenerife.

Priprave na sneg
V nedeljo bodo na letališču preverili brezhibnost delovanja sredstev, ki jih na letališču uporabljajo za potrebe zimske službe. Z delom bo omenjena služba začela v ponedeljek, 1. novembra.

Za odpravljanje posledic sneženja imajo na letališču na voljo 25 vozil. Z njimi bo upravljalo 44 ljudi, ki bodo svoje delo opravljali v treh razmerah. Na letališču upajo, da bo letošnja zima prijaznejša kot lanska, ko je bilo letališče zaradi obilnih padavin nekajkrat tik pred zaprtjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.