Slovenija
15 ogledov

Žirovnici dodana vrednost

Med avtocesto in regionalno cesto bo obrtno-podjetniška cona Žirovnica s trgovin Žurnal24 main
Soglasno. Občinski svet potrdil prostorski načrt nove obrtno-podjetniške cone.

Občinski svet je sprejel podrobni prostorski načrt za novo obrtno poslovno cono, ki bo med avtocesto Hrušica–Vrba in lokalno cesto Jesenice–Lesce. “Pridobili smo vsa soglasja, investitor (RP investicije op. p.) pa se je zavezal, da bo komunalno opremo zgradil na lastne stroške in jo po pridobitvi uporabnega dovoljenja brezplačno prenesel na občino, ki jih bo oprostila plačila komunalnega prispevka,” je povedal župan Leopold Pogačar in dodal: “Izjemno sem zadovoljen, ker so svetniki načrt soglasno potrdili. S tem so odprti vsi nadaljnji postopki, v Žirovnico pa bo prišla dodana vrednost s storitvami za občane in novimi delovnimi mesti.”

Gradnja komunale jeseni
Po informacijah predstavnice investitorja Evgenije Petak je zdaj potrjen prostorski načrt, ki ga je treba objaviti v uradnem listu. “Nato bo najprej treba izdelati program komunalne opreme, dokumentacijo za gradbeno dovoljenje že pripravljamo, vložili pa ga bomo predvidoma julija; gradnja komunalne infrastrukture se bo začela jeseni, saj se občini mudi zaradi zbirnega centra za odpadke,” je razložila. Tudi vlagatelji v trgovinski del cone se že zanimajo za nakup prostorov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.