Slovenija
2831 ogledov

Živčec Kalanova od Zdravniške zbornice zahteva 50 tisoč evrov

Gordana Živčec Kalan (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Sodišče je njeno zahtevo zavrnilo, a Živčec Kalanova se bori naprej

Na Zdravniški zbornici Slovenije so potrdili, da njihova nekdanja predsednica Gordana Živčec Kalan toži ZZS in zahteva 50 tisoč evrov izplačila. Najprej je Delovno in socialno sodišče v Ljubljani zahtevek v celoti zavrnilo, kar je potrdilo tudi Višje delovno in socialno sodišče. Živčec Kalanova je nato zahtevala revizijo, Vrhovno sodišče RS ji je delno ugodilo.

O 10 tisoč evri odločajo ponovno

Zahtevek za plačilo 50.644,52 evra je bil v znesku 40.762,84 pravnomočno zavrnjen, preostali del zahtevka, 9.901,68 evrov pa je Vrhovno sodišče RS vrnilo prvostopenjskemu sodišču v ponovno odločanje. Na včerajšnji obravnavi o izplačilu še niso pravnomočno odločili. 

Nekdanja predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Gordana Živčec Kalan od ZZS zahteva izplačilo odpravnine. Živčec Kalanova je funkcijo poklicne predsednice zbornice opravljala v 80 odstotkih delovnega časa od avgusta 2008 do oktobra 2012, preostalo petino pa je opravila v izolskem zdravstvenem domu. V pogodbi o zaposlitvi je imela tudi določilo o izplačilu odpravnine v višini šestih mesečnih plač in 13. plače.

Gordana Živčec Kalan (Foto: Barbara Milavec) Živčec Kalanova Slovenija Živčec Kalanovi 48.000 evrov odpravnine?

Članstvo zahtevalo, da odpravnine ne dobi

A ker je njen naslednik Andrej Možina menil, da je to nepravično do članstva zbornice, je na račun prejela izplačila treh plač, zmanjšanih za 20 odstotkov. Potem ko se je razvedelo, kolikšna odpravnina ji pripada po pogodbi po koncu mandata, naj bi se namreč članstvo zbornice uprlo in zahtevalo, da odpravnine ne dobi.

Skupščina zbornice je nato sprejela sklep o odpravnini in izplačilu dobrih 12.000 evrov, s čimer Živčec Kalanova ni bila zadovoljna in je s tožbo terjala celotno odpravnino v višini dobrih 50.000 evrov.

Živčec Kalanova: Gre za moralno zmago

Živčec Kalanova je sicer v sredo za STA pojasnila, da je vrhovno sodišče ugotovilo, da je bila njena pogodba o zaposlitvi veljavna. Dodala je, da ne bo dobila izplačanega celotnega zneska odpravnine in nagrade, ki bi ji pripadla, a gre po njenih besedah predvsem za moralno zmago, saj je dokazala, da je bila njena pogodba veljavna. Po njenih besedah bo morala zbornica poravnati sodne stroške.

 

Komentarjev 25
  • čaplek5 22:37 01.september 2018.

    jebat jo bi bilo prelepo njo treba zjebat

  • Avatar Leon
    Leon 14:34 31.avgust 2018.

    V LJ so postavili zid resnice ............kjer je možno zapisati resnico ali postaviti osebe pred množico ogorčenih državljanov ! To je demokracija - VOLJA LJUDSTVA .

  • jakec1575 22:38 30.avgust 2018.

    Naj ona vrne zdravstvenim ustanovam, kjer je fiktivno bila 100% zaposlena. ker na 3 koncih pac ne mores biti 100% zaposlen. Tatica in sociopatka.