Slovenija
37 ogledov

Živčec Kalanovi se izteka rok

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Inšpektorji. Predsednica ZZS jih mora obvestiti tudi o odpravi nepravilnosti, povezanih z Borom.

Jutri poteče rok, v katerem bi morala Gordana Živčec Kalan, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS), upravne inšpektorje obvestiti o ukrepih za odpravo nepravilnosti, ki so jih ugotovili že maja. Nepravilnosti se med drugim nanašajo na obravnave, povezane s pokojnim Borom Nekrepom.

Proučili bodo poročilo ZZS
“ZZS je takoj po prejemu inšpekcijskega zapisnika odgovorno pristopila k izvedbi naloženih ukrepov,” zagotavljajo na zbornici. Nekateri ukrepi so bili po njihovih navedbah že izvedeni, nekateri so v procesu izvedbe. “O izvedbi ukrepov bo ZZS v roku neposredno obvestila inšpektorat za javno upravo,” dodajajo, vsebine ukrepov, povezanih s pokojnim otrokom, pa nam niso sporočili.

Po prejemu poročila ZZS bodo inšpektorji zadeve proučili in se do njih opredelili. Šele nato bodo o vsebini in opredelitvah obvestili javnost, pravijo na ministrstvu za javno upravo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.