Slovenija
85 ogledov

Živeli med mačjimi iztrebki in smetmi

stanovanje mačke
1/4
Facebook/ŽivalskaPolicija
Dve ženski naj bi več let živeli v stanovanju, v katerega si mnogi ne bi upali vstopiti, saj so bili vsepovsod odpadki in mačji iztrebki.

"Razmere, ki jih še nismo videli in jih ne želimo ponovno videti." S temi besedami so na svoji Facebook strani člani Živalske policije opisali razmere v stanovanju, kjer je poleg dveh stanovalk živelo še več kot 20 mačk.

Živalska policija je 22. julija dobila prijavo, da naj bi iz nekega stanovanja v bloku zelo zaudarjalo, ker naj bi imela lastnica v stanovanju večje število mačk. Dva dni kasneje so odšli na ogled in kot prvi vstopili v stanovanje, kjer jih je pričakal pogled, ki ga niso pričakovali. 

"Že ob vstopu smo v majhnem hodniku, iz katerega je vodilo nekaj stopnic v kuhinjo, doživeli udar amonijaka v naše nosove. Nekako smo se preko veže s stopniščem (vse skupaj cca 2m2 ) prebili skozi smeti, odpadke in nekaj skromne zelenjave za prehrano in nekaj prehrambnih artiklov (vse skupaj pomešano kot na odpadu) v kuhinjo. Na nekaj kvadratnih metrih je bila na kuhinjskih pultih (ki si tega imena ne zaslužijo) postrojena vrsta mačk v starosti od 1 do 5 let. Tako na hitro smo jih našteli 10," so opisali vstop v stanovanje.

Podobne razmere so jih pričakale v vseh prostorih. "Tu človek ne more opraviti niti potrebe, niti se umiti, razen če nima v mislih umivanje z mačjim urinom in blatno kopel v mačjih iztrebkih," so opisali razmere v kopalnici. "Skratka razmere, ki si jih ne more človek predstavljati niti v nočni mori." Mati in hči naj bi v takih razmerah živeli že pet let, v zadnjem času pa v stanovanju nista imeli tudi elektrike. 

Živalska policija je poskrbela za živali in aktivirala ostale pristojne, da poskušajo najti rešitev za stanovalki. 

Komentarjev 7
  • Aldo Ninovski 13:11 14.avgust 2014.

    Z vsem spoštovanjem do vašega komentarja moram pojasniti, da predstavljanje za živalsko policijo ni nikarkšno zavajanje, saj delujemo legalno na območju celotne Republike Slovenije, kar je bilo izpostavljeno o našem delovanju v medijih, tako tiskanih, elektronskih kakor na mnogih radijskih ...prikaži več in TV postajah, lokalnih, komercialnih in nacionalni. Danes je ravno o tem primeru članek v Žurnalu24 v tiskani in elektronski obliki. V elektronski obliki tudi v Slovenskih novicah, časniku Večer 30.07.2014, 01.08.2014 in 02.08.2014. Dne: 30.06.2014 pa tudi v 24ur na POP TV, in v nočnem gostu na Radio SLO1 v 2urni oddaji. Sicer pa nas lahko spremlate tudi na FB strani: https://www.facebook.com/pages/%C5%BDivalska-Policija/1415207715365266 ter prav tako na naši internetni sterani: www.zivalska-policija.si

  • wingspan15 14:04 13.avgust 2014.

    Človek, ki živi v takem, po moji logiki ni preveč zdrav. Kolikim je CSD že odvzel otroka, pa za manjše težave. Več kot očitno je, da so tukaj odpovedali tako uradniki kot tudi človečnost. Konec koncev je deklica najverjetneje hodila ...prikaži več tudi v šolo.Sprašujem se tudi kje je bila socialna delavka, pa učitelji, saj je bil otrok verjetno precej zanemarjen. Oni so pa dolžni ukrepati.

  • Branidom 12:25 13.avgust 2014.

    Ponovno smo priča nedelovanju državnih uslužbencev iz več služb. Mladih poštenih in izobraženih nezaposlenih kadrov je veliko. Prepričan sem, da bi z veseljem zamenjali te nesposobneže in svoje delo opravljali v korist državljanov in države.Če se nekdo predstavlja , ...prikaži več da je iz živalske policije , je milo rečeno zavajanje in mu je delovanje pod tem nazivom potrebno prepovedat. (tudi če misli in dela dobro, vendar zavaja javnost)