Slovenija
15 ogledov

"Živimo v časih, ki niso lahki"

Danilo Türk. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Nocoj predbožični večer, za kristjane praznik Jezusovega rojstva. Za veliko ljudi družinski praznik. Türk: V teh časih je prav, da drug drugemu pomagamo.

Predsednik države Danilo Türk je vsem zaželel lep božični večer, ta čas pa označil za čas, "ki ga imenujemo naš največji družinski praznik".

"Hkrati pa je božični večer tudi čas, ko mislimo na druge, na bližnje in zlasti vse tiste, ki potrebujejo našo pomoč – na bolne, osamljene, vse tiste, ki jih je kriza še posebej prizadela. Naj bo ta večer tudi večer naše solidarnosti in razmislimo, kaj lahko še storimo, da bomo pomagali drugim," je med drugim dejal.

Obenem je spomnil, da živimo v časih, ki niso lahki: "Bodimo pa tudi samozavestni. Živimo v časih, ki niso lahki. V teh časih je prav, da drug drugemu pomagamo in se zavemo, da smo kakšne težke čase v preteklosti že premagali in da bomo tudi tokrat to zmogli."

Številna bogoslužja
Katoličani bodo obiskali polnočnice, po evangeličanskih cerkvah pa pripravljajo večerna bogoslužja. Mnogi neverni božič praznujejo kot družinski praznik.

V ljubljanski stolnici bo drevi polnočno mašo vodil ljubljanski nadškof Anton Stres. Evangeličanski škof Geza Erniša pa bo bogoslužje svetega večera z obdarovanjem otrok vodil ob 18. uri v Moravskih Toplicah.

Papež Benedikt XVI. pa bo ob 22. uri v Vatikanu daroval slovesno polnočnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.