Slovenija
32 ogledov

Življenje v getu jih mori

Količki v Ljubljani Saša Despot
Zaprto središče. Pritožb je malo, pravijo na MOL; stanovalci trdijo drugače.

Ljubljana. “Mogoče je za obiskovalce, župana Zorana Jankovića in predstavnike Mestne občine Ljubljana (MOL) res lepo hoditi po zaprtih ulicah v centru, za stanovalce pa je ta sistem moreč,” pravi stanovalec z Gornjega trga in tako kot drugi, ki so nam pisali, dodaja, da jih je z življenjem v getu nezadovoljnih veliko več, kot priznavajo na MOL.

Na občini trdijo, da pritožbe stanovalcev dobijo le, če neko območje na novo zaprejo in stanovalci še niso navajeni na novi režim, “sicer pa je tovrstnih pritožb zelo malo”.

“Janković nima posluha”

Drugače pravi ena od stanovalk, ki je zaradi težav s parkiranjem in dostavo šla tudi na pogovor k županu: “Večina ljudi, ki so stali v vrsti, je bila tam zaradi zapor v centru, vendar Janković nima nobenega posluha za individualne primere.

Stanovalca z Gornjega trga najbolj moti to, da imata z ženo dovolilnico za le en avto. “Tisti, ki pride domov pozneje, parkira avto nekje na pločniku in steče domov po kartico. Odrasel, zrel človek pri 60 letih to počnem vsak dan. Mar je to normalno?” se sprašuje in dodaja, kam naj bi ga sicer parkiral: “V žep? Janković bi cinično rekel, da v garažo pod Kongresnim trgom, a me prav zanima, ali bi tudi on, ko pride iz službe, pešačil še 1,5 kilometra in plačal parkirnino, potem ko je že plačal sto evrov za dovolilnico.

Sprašuje se, zakaj jim na MOL ne gredo vsaj toliko na roko, da bi jim dali dve dovolilnici na eno stanovanjsko enoto in bi jim za drugo zaračunali 200 namesto 100 evrov. Na občini odgovarjajo, da o spremembah ne razmišljajo, ker če bi izdali več dovolilnic, ne bi zmanjšali števila vozil v mestnem jedru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.