Slovenija
51 ogledov

Zlata maturantka ni obiskala Lukšiča

Dva dni pred sprejemom je bila zlata maturantka obveščena, da so na sprejem pova Žurnal24 main
Zlati maturantki so na šoli obljubili sprejem pri ministru Lukšiču, a jo kasneje obvestili, da je prišlo do napake. Slavnost je bila letos zaradi krize le za maturante z vsemi točkami na maturi.

V uredništvo smo dobili anonimno pismo, ki opisuje primer zlate maturantke srednje vzgojiteljske šole. Trdi, da so jo na šoli napačno obvestili, da je vabljena na slavnostni sprejem pri ministru Igorju Lukšiču. To so ji povedali na uradni razglasitvi rezultatov mature, kjer je poleg ustnega vabila dobila šopek.

Novi čevlji in obleka
"Sledile so priprave na sprejem, nakup obleke, čevljev in veselo pričakovanje dogodka," piše v pismu. Skoraj deset dni kasneje, dva dni pred sprejemom, pa ji je profesorica maturitetne komisije sporočila, da je prišlo do napake ter da so na sprejem vabljeni le maturanti z vsemi možnimi točkami in da "ne rabi hoditi tja". Maturantka je bila zaradi tega skrajno razočarana.

Kriza oklestila sprejem
"Na ministrstvu vabil nismo spreminjali. Res so bili prejšnja leta na sprejem vabljeni vsi zlati maturanti, vendar smo letos šole obvestili, da bo zaradi trenutnih gospodarskih razmer sprejem le za tiste z vsemi možnimi točkami," nam je povedala Katja Pegam, predstavnica za stike z javnostmi z ministrstva za šolstvo in šport.

Odgovorov s srednje vzgojiteljske šole zaradi dopustov nismo uspeli dobiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.