Slovenija
8951 ogledov

Velika klofuta ministru Vasku Simonitiju

zlatko RTV
Upravno sodišče je odločilo, da je bil odvzem statusa raperju Zlatanu Čordiću - Zlatku protipraven.

"Danes je zmagala pravna država. Moj odvetnik Dino Bauk mi je namreč sporočil veselo novico. Upravno sodišče je odločilo, da je bil odvzem statusa kulturnika protipraven in odločbo ministrstva odpravilo in to po hitrem postopku, ne da bi dalo ministrstvu sploh možnost, da odgovori, saj je bila odločba ministrstva že na pogled pomanjkljiva in protipravna," je na svojem Facebook profilu sporočil raper Zlatan Čordić - Zlatko. 

Sodna klofuta avtoritarnosti Kot že veste, sta mi minister za kulturo Simoniti in njegova sodelavka Minka Jerebič...

Posted by Zlatko on Tuesday, December 22, 2020

Kot je znano, Zlatko je konec novembra z ministrstva za kulturo prejel obvestilo o izbrisu iz razvida samozaposlenih v kulturi. Zapisali so, da naj bi s svojim javnim delovanjem bistveni del ustvarjalnega časa namenjal aktivnostim, ki niso povezane z opravljanjem dejavnosti, zaradi katere je bil vpisan v razvid. Do statusa samozaposlenega je bil sicer upravičen do konca julija 2022. Pred tem je v javnosti odmevala vest, da je na ulici nadlegoval direktorja NIJZ Kreka, že poprej pa je izvedel več kritičnih akcij do oblasti.

Slovenija Slovenija Zaradi incidenta s Krekom znani glasbenik pod drobnogledom policije

"Vaša sreča je kratka"

Zlatko je v današnjem Facebook zapisu objavil, da mu je žal tistih, "ki so se veselili diktatorskih potez trenutne vlade": "Vaša sreča je kratka in izvira iz lastne nesreče in nezadovoljstva, ki pa nima nobene povezave z menoj ali z mojim ustvarjanjem. Če bi si ljudje tako hitro pomagali, kakor se obsojamo, bi živeli v pravičnejšem in lepšem svetu." 

V zapisu se tudi zahvali vsem, ki so ga v tem mesecu po odvzemu statusta podpirali. "Moj primer ni le moj, temveč je primer vseh tistih, ki želijo misliti, ustvarjati in živeti svobodno. Demokracija nam ne sme biti samoumevna, to smo spoznali v preteklih mesecih. Ravno zato je naša odgovornost in državljanska dolžnost, da skupaj dvignemo udeležbo na naslednjih volitvah, sicer bodo zgodbe, kot je moja, postale stalnica."

Zapis je sklenil z besedami, da ostaja delaven kot mravlja, priden kot čebela in svoboden kot ptica.

Zlatko novo Slovenija Ministrstvo Zlatku odvzelo status samozaposlenega v kulturi

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 57
  • munja 22:13 22.december 2020.

    Ni vredno izgubljati besed o delu naših sodišč.

  • trtmrtsmrt 19:16 22.december 2020.

    BRAVO ZLATKO.. ta lopovska, lažniva, fašistična,.. vlada pada..še malo..karte se razkrivajo..še malo..

  • mirror 18:12 22.december 2020.

    Normalno, saj je pol sodisca Zlatkovih korenin.

Sorodne novice